De hogy, én 10 év után szoktam le, most 2.5 éve rá se gyújtottam, nem is hiányzik. Talán az első év volt "nehezebb" néha eszembejutott, milyen jó lenne elszívni egyet.
Ez fejben dől el, ha le akarsz szokni le fogsz, ha gyenge vagy sajnos nem fog menni.
Már öt órája nem bagózol? :)
Én nagyon drukkolok! Soha nem késő, nagyon jól teszed!
Anyám láncdohányos volt 18-60 éves kora között. Egyik cigiből még 15% ott füstölgött a jobb kezében, mikor reszkető kezekkel a zsebében kotorászott a doboz és a gyutacs után. Egyfolytában stresszes, hisztis és sovány volt. Akkor azonban történt valami: egyik éjjel arra ébredt, hogy a szokásos napi köhécseléssel szemben köhögő-fuldokló roham tört rá. Kórházba került hónapokra. Kiderült, hogy COPD-beteg lett. A tüdőkapacitása nem egészen 20%-ra lecsökkent. Azt kell tudni erről a betegségről, hogy 15%-tól már csak oxigénen él a beteg, 10% alatt pedig meghal. De már 40%-tól részleges mozgáscsökkenés, nem bírja a lejtőt, lépcsőt, stb. Ja igen és ez a betegség ma gyógyíthatatlan... Lehet életet nyújtani, de ami hólyagocska szétment, az visszanőni már sose fog.
Azóta minden természetes gyógymódot kipróbált, illetve szedi a szteroidos meg egyéb mérgeket, amiket az orvosok felírnak. Egyiktől elhízott, másiktól rosszul lett, harmadik a szivét tette tönkre.
Na anyám pl. rögtön abbahagyta. Korábban is megpróbálkozott vele, de max. a két hét volt, amit kibírt. Itt viszont egy választása volt: vagy nem szív többet vagy napokon belül meghal. Ez volt az a motiváció, ami egy ennyire beteges láncdohányost le tudott venni az anyagról. Ennek már lassan 20 esztendeje. Él, köhécsel, 25% tüdőkapaccal. Minden nyáron megszenved a hőséggel, minden télen a megfázásokkal. Eljárogat sóbarlangba, tavasbarlangba, szedeget mindenfajta csodaszereket és azóta nincs se kiabálás, se lépcsőzés. Ha beszél, oda kell hajolni közel az arcához, hogy érteni lehessen. Ja igen! És ha szóbahozod betegségét és a dohányzást, akkor "Áááá, ez nem attól van!".
Akinek csöppnyi esze van, az el se kezdi ezt az egészet, mert ide fog eljutni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!