Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Az örök kérdés: a vízipipa...

Az örök kérdés: a vízipipa tehát kevésbé káros mint a cigi, vagy tökmindegy, mit szívok?

Figyelt kérdés
hiába olvasgatok, hol ezt írnak, hol azt, de tény, hogy a pipától nem köhögök, és még az íze is jó, és ha lenntartom megszédít kellemesen. örülnék, ha az lenne igaz, hogy a cigi károsabb, mert azt nem is szeretem
2010. aug. 1. 01:02
 1/8 anonim ***** válasza:
a pipának több a füstje v iszont kevés vagy kevesebb benne a káros anyag. nehezebb rászokni mert kevés nikotin van benne vagy asszem lehet olyat kapni amibe nincs is, és azt se tom elképzelni h 60 évesen vizipipázni fogsz, viszont cigizni öregek is szoktak.
2010. aug. 1. 01:19
 2/8 anonim ***** válasza:
Erre sztem nincs jó válasz, mindegyik károsabb valamiért. De szívd amelyik jól esik, valamiben meg kell halni úgy is.
2010. aug. 1. 01:30
 3/8 A kérdező kommentje:
ha már egyetem és ha már kollégium, akkor maradok a vízipipa szociális összekovácsoló erejénél. tisztában vagyok a káros következmények lehetőségével, de nem áll szándékomban 2-3 évnél tovább csinálni, de most még buli. elítélhettek, de valamiről kell, hogy szóljon a fiatalságom, és ha nem most csinálok ilyeneket, akkor mikor?
2010. aug. 1. 09:59
 4/8 anonim válasza:

A cigi károsabb. Amiko bejött a vízipipa, a cigigyárosok féltékenyek lettek, hogy elcsórják előlük a pénzt, mert így kevesebb ember fog cigizni, ezér kitalálták, hogy a pipa 100x meg 50x károsabb mint a cigi. Nos tényleg a vízipipa dohányában több szar van mint a cigiben, viszont az a vízipipa belsejében, és a vízben is megszűrődik. A víz egyébként rendkívül jól megszűri, konkrétan semmi nem marad benne.

Másrészt meg rákkeltő anyagot egyáltalán nem tartalmaz. Bár ezek a rákkeltő anyagok ugyan olyan hőfokon jönnek létre mint a vízipipa szenének az égése, még sincsenek benne, mert mire a forró levegő átáramlik a dohányon, lényegesen lehűl, és így ezek az anyagok nem tudnak létrejönni. Kátrányt nem tartalmaz, mivel semmi nem ég el.

Nagyon elenyésző számban tartalmaz káros anyagokat, a cigi szartartalmát a vízipipa füstje meg sem közelíti.

A vízipipára rászokni sem lehet, senki nem lesz tőle függő. A dohányosok nikotinéhségét sem elégíti ki, sok dohányos még rá is gyújt vízipipázás közben, és mivel nem lehet rászokni, nem fogod 40 éves korodig szívni, ezért tehát a picike káros anyagoktól sem lehet semmi bajod.

Én ezt egy orvostól hallottam amikor hozzád hasonlóan mindenhol végigkérdezősködtem. Végül az orvosnak hitem, mert az ő szava ér többet :)

2010. aug. 2. 09:44
 5/8 A kérdező kommentje:
hát köszi a választ. persze tudom, hogy káros ez is, az is, de a kíváncsiság miatt meg kellett kérdeznem, mert már tényleg régóta foglalkoztatott. és ha ezt tényleg egy orvos mondta, akkor hiszek neked
2010. aug. 3. 21:16
 6/8 anonim ***** válasza:
A haveromnak, amióta vízipipázik elmúlt az asztmája. A 9:44-esnek igaza van!
2010. aug. 4. 16:30
 7/8 anonim válasza:
Ne foglalkozz vele hogy a vízipipa mennyire egészségtelen vagy nem, mindenki mond mindent mert sokan bedőlnek a sajtó dumájának. A 09:44-esnek igaza van. Egyébként nemrég piacra dobtak olyan anyagot ami 95%-ban megszűri a pipa amúgyis kevésbé káros füstjét. A nevét sajnos nem tudom, de én már jártam Szíriában, ahol láttam a 70-80 éves férfiakat is pipázni. Fiatal korukban ők is biztosan többet szívták, lehet napi egy tömés nekik is elmegy még mindig. Ne aggódj!
2010. aug. 9. 08:56
 8/8 anonim válasza:
amiről az előttem szóló beszélt az egy bizonyos szipka, amit a vízipipa csövére lehet húzni, és olyan anyag van benne ami kiszűri a káros anyagok nagyrészét. Minden vízipipás oldalon tudsz rendelni :)
2010. aug. 9. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!