Az örök kérdés: a vízipipa tehát kevésbé káros mint a cigi, vagy tökmindegy, mit szívok?
A cigi károsabb. Amiko bejött a vízipipa, a cigigyárosok féltékenyek lettek, hogy elcsórják előlük a pénzt, mert így kevesebb ember fog cigizni, ezér kitalálták, hogy a pipa 100x meg 50x károsabb mint a cigi. Nos tényleg a vízipipa dohányában több szar van mint a cigiben, viszont az a vízipipa belsejében, és a vízben is megszűrődik. A víz egyébként rendkívül jól megszűri, konkrétan semmi nem marad benne.
Másrészt meg rákkeltő anyagot egyáltalán nem tartalmaz. Bár ezek a rákkeltő anyagok ugyan olyan hőfokon jönnek létre mint a vízipipa szenének az égése, még sincsenek benne, mert mire a forró levegő átáramlik a dohányon, lényegesen lehűl, és így ezek az anyagok nem tudnak létrejönni. Kátrányt nem tartalmaz, mivel semmi nem ég el.
Nagyon elenyésző számban tartalmaz káros anyagokat, a cigi szartartalmát a vízipipa füstje meg sem közelíti.
A vízipipára rászokni sem lehet, senki nem lesz tőle függő. A dohányosok nikotinéhségét sem elégíti ki, sok dohányos még rá is gyújt vízipipázás közben, és mivel nem lehet rászokni, nem fogod 40 éves korodig szívni, ezért tehát a picike káros anyagoktól sem lehet semmi bajod.
Én ezt egy orvostól hallottam amikor hozzád hasonlóan mindenhol végigkérdezősködtem. Végül az orvosnak hitem, mert az ő szava ér többet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!