Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Tényleg a dohányzás a fontosabb?

Tényleg a dohányzás a fontosabb?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Alattunk lakik egy család,ahol apuka keményen dohányzik. Tegnap éjszaka kimentem vécére,és hallottam,hogy úgy köhög,mintha rohamai lennének.Konkrétan azt hittem,az ürgének annyi... és ez már nem először volt hallható. Félre ne értsetek,nem a hang zavar,csak elkezdtem gondolkodni:amikor egy dohányos már ennyire szenved,hogyhogy mégis a függősége győz? Nem fontosabb neki a saját élete,meg az,hogy a szeretteivel legyen? Mert tuti,hogy ma is ugyanúgy kiül majd dohányozni az erkélyre(olyankor is köhög,csak enyhébben).

Nem vitát szeretnék indítani,véleményekre,meglátásokra,esetleg személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi.

Köszi a válaszokat,szép napot :)

2020. máj. 15. 08:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
29%

10-es,

Sajnálom. :( Nekem is elvitte végül a rokonomat. :(

Neki az orvosa nem igazán tanácsolta, hogy folytassa, és mégis. Anyukám végigszenvedte, végigbőgte a betegségét (az ő rokona közelebbről), és ő is ugyanúgy cigizik tovább. Nagymamámnak beteges a tüdeje, de bagózik rendíthetetlenül, az orvosa többszöri kérése ellenére.

Egyszerűen nem értem. :(

2020. máj. 15. 09:28
 12/15 A kérdező kommentje:
És úgyis lett,ahogy mondtam: már hallom kint köhögni az erkélyen...
2020. máj. 15. 13:08
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
A nikotinelvonás akár halált is okozhat. Apám megpróbálta letenni, intenzív osztály, helló.... Amúgy igen,a függőség egy nagyon erős dolog.. Azért ez a neve :D -.- Kérdezz meg amúgy egy herkást, majdnem olyan a cigi is, csak általában lassabban öl.
2020. máj. 16. 10:05
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Apám a harmadik infarktusa után tette le a cigit, de akkor már késő volt. A negyedik elvitte, pedig csak 53 éves volt.

A szembe szomszédom tegnapelőtt halt meg. 50-es volt ő is. Mindig olyan fújtatva jött fel a harmadik emeletre, hogy minden lépcsőfordulónál pihennie kellett 2-3 percet. Évekkel ezelőtt már számítottam rá. Tiszta kék volt. Nem lepett meg, amikor a szomszédasszony bejelentette a halálhírét.

Döntse el mindenki maga, megéri-e neki.

2020. máj. 18. 03:04
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Kollégám is 40 éves súlyos Copd s alig kap már levegőt úgy néz ki mint egy hulla... 3 kis gyereke van és eszébe sincs letenni... Meg se próbálta... Csak gratulálni tudok... Köcsög leszek de nem fogom sajnálni ha meghal... Megdolgozott érte
2020. máj. 31. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!