Tényleg a dohányzás a fontosabb?
Sziasztok!
Alattunk lakik egy család,ahol apuka keményen dohányzik. Tegnap éjszaka kimentem vécére,és hallottam,hogy úgy köhög,mintha rohamai lennének.Konkrétan azt hittem,az ürgének annyi... és ez már nem először volt hallható. Félre ne értsetek,nem a hang zavar,csak elkezdtem gondolkodni:amikor egy dohányos már ennyire szenved,hogyhogy mégis a függősége győz? Nem fontosabb neki a saját élete,meg az,hogy a szeretteivel legyen? Mert tuti,hogy ma is ugyanúgy kiül majd dohányozni az erkélyre(olyankor is köhög,csak enyhébben).
Nem vitát szeretnék indítani,véleményekre,meglátásokra,esetleg személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
Köszi a válaszokat,szép napot :)
"...nem értem,hogy miért teszi kockára az életét."
Fogalmad sincsen, mit jelent a függőség, ebben szerencsés vagy.
Valószínűleg amikor elkezdett dohányozni, akkor erre nem gondolt. És nem kis idő, mire jelentkeznek az egészségkárosító hatások. Hosszú évek, akár évtizedek. Most meg már lehet, hogy nem érdekli, nem tudja abbahagyni.
De az is lehet, hogy tök mástól köhög. Az én szomszédomnak is vannak köhögőrohamai. És soha életében nem dohányzott.
Igen, fontosabb. Nekem a szívem szakadt meg, mikor egyik rokonomnál kiderült, hogy tüdőrákja van, és még ezután is bagózott. :(
Egyszerűen érthetetlen számomra. Írom ezt úgy, hogy nem egy, nem két szál cigit szívtam már el életem során, mert volt hogy jól esett, de nem értem mit lehet függeni rajta...
Nekem is volt tüdőrákos ismerősöm. Én megértettem, hogy miért szívta akkor is. Mindenképpen meghalt volna. Akkor már tök mindegy mit csinál. Szóval nekem az volt fura, akik mondogatták, hogy jaj, még ilyenkor is szívja.
De ha még nincs ilyen komoly baj, akkor érdemes leszokni, hogy ne is legyen. Bár a legjobb el se kezdeni.
"...hogy tüdőrákja van, és még ezután is bagózott. :("
Apám is dohányzott rákosan, de ebben a helyzetben a nikotinmegvonás sokkal nagyobb stressz a szervezetnek, mint maga a betegség. Ezért apám orvosa engedte, hogy dohányozzon, sőt mondta is neki, hogy ha szükségét érzi, gyújtson rá. Főleg amikor kemóra járt. A doki azt mondta ráér akkor leszokni ha meggyógyult, de sajnos már nem gyógyult meg. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!