Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ti hogy bírtátok a leszokás...

Ti hogy bírtátok a leszokás második hónapját?

Figyelt kérdés
Nekem az első 5 hét piskóta, csak oda kellett figyelni, nem hiányzott. Tegnap rágyújtottam fél szálra, nagyon rossz íze volt, ezért el se szívtam. Ma sokszor eszembe jutott, de kibírtam. Olvastam Allen Carr könyvét, az átformálta egy kicsit a gondolkodásom, de amikor megtudtam, hogy rákban halt meg, akkor az jutott eszembe, hogy annyi erővel szívhatott is volt -> Sajnos nem látok olyan 70-80 éves embert, aki jó jövőképp lenne számomra, hogy na ezért éri meg megélni ezt a kort.

2020. ápr. 23. 20:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát én nem azért szoktam le, mert rákos lehetek. Anélkül is lehetek. Hanem mert marha drága, és mindenem büdös volt, reggelente meg slejm volt a torkomban. Csak az első hét volt szar. Azóta se érdekel, ennek 2,5 éve.
2020. ápr. 23. 23:21
 2/4 anonim ***** válasza:
Így hogy leszokott 80 évesen halt meg... Ha nem szokott volna le valószínűleg 50 évesen halt volna meg... Elmondta hogy mennyit javult a vérkeringése miután letette... Nekem van két kollégám is akik nem lesznek 50 évesek mert szívják ezerrel... Copd sek és 40 éves létükre szó szerint 5 méter után fuldokolnak... Este nem bírnak ledülni 10 percre sem mert fulladnak... Krákognak köpködnek undorító... Az egyik már tavaly majdnem meghalt infarktusa volt... Nagyon gáz... Én nagy dohányos voltam pont miattuk tettem le...nem akarok olyan lenni mint ők... És rengeteget javult az életmínőségen... Sokkal több az energiám jobban alszok (így kevesebb alvás is elég) sokkal jobban esik az étel de mivel többet mozgok mint dohányos koromban nem híztam, sokkal nyugodtabb vagyok és a megmaradt pénzről ne is beszéljünk... Most már megtudom venni magamnak azt a cipőt vagy azt a kütyüt amire eddig nem volt pénzem... A férjemmel is javult a kapcsolatom... Pl évekig reggel 20 percet kvztam meg cigiztem hogy feltudjak ébredni... Most ebben az időben az ágyban iszom a kv t a férjemmel... Sok 10 perc sokra megy... Hihetetlen eddig mennyi időt elpazaroltam a cigire... Most már éjszakai műszak után alszok egy két órát és mehetünk kirándulni kertészkedni kutyátsétáltatni főzni stb... Dohányos koromban egésznap fáradtan vergődtem... Szóval nem a ráktól kell félni hanem az élet mínőségtől... 30 évesen már megéreztem a dohányzás negatív hatását... Nem éri meg ennyit fizetni a betegségért...
2020. ápr. 25. 10:49
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a tapasztalatokat, megteszem, amit lehet. A kávéhoz nem hiányzik a cigi, így most kávézom, meg kitaláltam, hogy finoman lehűtött vizet iszom, azt szeretem.

Tegnap este eszembe jutott, hogy keresek valami helyette, ami ugyanolyan jó érzést okoz. Az egyik lehetőség a sport, ez aláírom és fenntartom, csak még nem csinálom, de felírom a listára mint lehetőséget, csak még nem érzem azt, hogy most van itt az ideje. Lazítani szeretek az jól esik. Szóval most igyekszem túlélni a 3-4 hónapot, sok interjúban azt olvastam, hogy 3 hét, 3 hónap és 3 év után vagy egy krízis, de a 3. év végére, az ember már megtanulja ezeket a gondolatokat "körberögözni" :D

2020. ápr. 25. 16:03
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha rágyujtottál akkor neked annyi a leszokás.

Nem fog menni lehet sohasem.

Én két hét múlva azt is elfelejtettem hogy van cigi a világon egyáltalán. Pedig nagyon erős bagós voltam, 2 dobozzal rántottam el naponta.

Úgy sose fogsz leszokni ha állandóan ezzel foglalkozol, erről beszélgetsz.

Akkor ott lesz a fejedben állandóan és idegesiteni fog.

Persze én leakartam szokni, ez volt a lényeg.

2020. ápr. 27. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!