Ahol választani kell, hogy ki kaphat lélegeztetőgépet, ott hátrasorolják a dohányosokat?
Figyelt kérdés
Ha jól láttam az olasz tv-ben, arról beszéltek, hogy az orvosik döntik el, hogy ki kaphat lélegeztetőgépet (persze csak akkor, ha nem jut mindenkinek). Ebben az esetben a dohányzók is nehezebben kapnak? Azokat a szempontokat figyelik, hogy kinek van több esélye a túlélésre.2020. ápr. 23. 12:46
1/4 anonim válasza:
Csak, azért mert dohányzik nem kerül hátrébb. Ha tüdőrákja van vagy egyéb szervi elváltozást okozott már nála a dohányzás, akkor már mérlegelik, de nem a cigi hanem a szövődmények miatt. Már ha valóban van ilyen mérlegelés meg besorolás.
2/4 anonim válasza:
Miért kellene választani? Van/május 3-ra lesz valami 8000 lélegeztetőgép. Az USA adatok alapján kb 0,02% az összes fertőzött közül (igazolt, nem igazolt) az aki kritikus állapotba kerül, tehát itthon a 9,5 millió lakosra, ha mindenki egy időben megfertőződne elég lenne 1855 db lélegeztetőgép, szóval lesz/van diszkrét 4x annyi kapacitás, mint a várható max igény.
A 0,02% a következő adatok alapján jön ki:
Critical/Active cases az USA-ban/100 (egy igazoltra jutó gyógyultak száma a legutóbbi Stanford-i kutatás alapján)
3/4 anonim válasza:
Én olyanokat olvastam erről, hogy ahol erről dönteni kell, ott azokat részesítik előnyben, akinek több esélye van a gyógyulásra. Itt képbe jönnek egyéb betegségek is.
4/4 A kérdező kommentje:
nem Magyarországon kérdeztem, hanem általánosságban
Köszönöm a válaszokat
2020. ápr. 23. 23:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!