Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Dohányzás és koronavirus?

Dohányzás és koronavirus?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok.

15 éves korom óta "dohányzok", azért írom idézőjelbe, mert volt amikor többet, volt amikor kevesebbet cigiztem. Több, mint egy évig nem is cigiztem. Újra másfél évvel ezelőtt gyújtottam rá. Sose voltam nagy dohányos. Átlagosan 2-3 szál egy nap, de volt amikor napokig semmi, olyan is volt pl buliban, hogy jóval több. Az elmúlt időben viszont elég sokat cigiztem. Olyan fél dobozzal naponta. Ez ment olyan fél évig. Teljesen decemberben szoktam le. A vírustól függetlenül. Nem is éltem tul egészségesen, de az életmodomon is változtattam, többet mozgok,egeszsegesebben etkezek. Viszont érzem, hogy még mindig nem vagyok a legjobb kondiban. A karanten óta pedig szedem a C-vitamint. Béres cseppet. Ha elkapom a vírust akkor nagyeséllyel bele fogok halni?

Persze nem az a cél, hogy beteg legyek és betartom az óvintézkedéseket. De most hallottam, hogy azokra a fiatalokra, akik dohányoznak, ugyanugy halalos lehet, mint az idősekre. És tudom, hogy hülye voltam, hogy eddig borzalmas életmódot folytattam és késő bánat, de nem szeretnék meghalni. Számít valamit ebből a szempontból, hogy 4 hónapja nem cigizek? És mit tehetek még magamért? Az immunrendszerem nem tudom, hogy mennyire jó, de nagyon rég volt bármilyen betegségem is.

2020. ápr. 10. 23:06
 1/4 A kérdező kommentje:
Nem azon múlik inkább, hogy van-e már valami betegsége az illetőnek, amit a dohányzás okozott?
2020. ápr. 10. 23:16
 2/4 anonim ***** válasza:
26%
De, azon múlik.
2020. ápr. 11. 00:55
 3/4 anonim ***** válasza:
18%
Számít.
2020. ápr. 11. 11:23
 4/4 anonim ***** válasza:
85%

Önmagában az, ha valaki dohányzik, nincs befolyással arra, hogy nagyobb eséllyel betegszik meg a vírustól.

A dohányzás annyiban függ össze a vírussal, hogy ha a dohányzás eddig bármiféle tumoros, vagy szív- és érrendszeri megbetegedést okozott, ami a te esetedben nem valószínű.

Dohányosok, akik most nagyobb "veszélyben" vannak, azok a 40-50 évesek, akik nem tartoznak a különösebben veszélyeztetett korcsoportba, viszont a már több 10 éves dohányzás következtében a fent leírt betegségek közül valamelyik kialakult, mely már rögtön a rizikócsoportok közé sorolja őket.

Nyugodj meg, ne dőlj be a média hisztériakeltésének.

2020. ápr. 11. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!