Dohányosok! Utáljátok vagy szeretitek a dohányzást? Megérte nektek hogy rászoktatok, vagy megbántátok?
Azt képzelem magaról, hogy eléggé toleráns vagyok embertársaimmal, minden "hülyeségüket" meg tudom érteni, bár én nem művelem. Megértem a sütit, a csokit, kávét, az energiaitalt, az alkoholt, sőt, még a kábítószereseket sem ítélem el. Mindenki úgy rövidíti meg az életét, ahogyan akarja, hiszen az öngyilkosság nem bűncselekmény... Ha valaki főbelövi magát, az a törvények szerint "rendben van". Ha halála nem néhány másodperc alatt áll be a golyótól, hanem néhány év alatt a narkótól, az bűncselekmény...
Én magam a dohányzás cseppet sem nemes szenvedélyét választottam. Fél évszázad alatt sikerül elveszítenem a tüdőkapacitásom 48%-át. El lehet képzelni... Orvosi ígéretem van rá, ha elkap a vírus, akkor életemben először és utoljára nem én fogok győzni...
Egy "félkatonai" felsőfokú intézményben szereztem első diplomámat, ahol a magasszintű pilótaképzésen túl a növendékek szívatása volt a parancsnokok legfőbb ténykedése. Az egész évfolyam azon röhögött, hogy engem semmivel nem tudnak kihoznia sodromból... És akkor, erőm, idegrendszerem, fizikumom csúcsán csupán egyetlen hétre tudtam abbahagyni a cigit. Már évek óta nem szívhatnék egy szálat sem, de a napi harminc még elfogy. Ki tudja, még meddig???
Ne halgass rám, se senki másra; a Te életed! Csak gondold végig: a fentebb felsorolt "mérgek" mindegyikének van valamilyen "jó" tulajdonsága, a ciginek egyetlen egy sincs! Nem igaz, hogy menő, férfias, stb. A legkisebbik baja, hogy nem ingyen adják. Füstöl, büdös, és én már saját példámból tudom, hogy ami a cigisdobozon van kép, az valóság...
Persze Neked kell döntened...
Olyan szinten vagyok függő a dohányzástól, mint egy heroinista.
Képtelen vagyok reggel felkelés után másra gondolni.
Meghatározza az egész életemet, pokolba kívánom az egészet.
Nagyon szeretném letenni, de olyan elvonási tüneteim vannak, mint egy kábszeresnek.
Beszűkült tudat, gyomorgörcs, halálfélem, reszketés, indokolatlan mértékű izzadás, koncentrációs és koordinációs zavarok.
Életem legrosszabb döntése volt rászokni!
Aki könnyen le tudja tenni, az nem függő!
Én jobban tiltanám mint a marihuánát!
Illetve inkább a dohányzást tiltanám mint a marihuánát.
Csendes gyilkos a dohányzás!
Azt írod első megjegyzésedben:"Én imádom a cigit,mindig azt kívánom,bárcsak rászoknék!"
Tehát néha elszívsz egyet-kettőt ,de alapjába véve nem vagy "függő",de az akarsz lenni? Hidd el nem jó az,ahogy a mondás is tartja az elvonón sem a piások üvöltenek a legjobban,hanem a cigarettások...egy olyan függőséget akarsz magadra szabadítani,ami nem csak a pénzed viszi el,de még ha nem használod egy ideig ,akkor pluszban ideges leszel,frusztrált ,de nem csak attól,hanem mindentől,inkább azt mondom tájékozódj az eCigarettával kapcsolatban,ismerek embereket nem bánták meg,időset és fiatalt is.Inkább az mint bármi tényleges cigaretta,nem ér annyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!