Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Asztmásként, úgy hogy dohányzo...

Asztmásként, úgy hogy dohányzom mik a kilátásaim akkor ha elkapom a koronavírust?

Figyelt kérdés
26 éves vagyok. A dohányzást a múlt hét során leredukáltam 25-ről (eddig) 8 szálra. Az asztmámra nincs panaszom több mint 10 éve. Symbicort-ot szoktam hasznáni egy adagot"" lefekvés előtt. Az asztmám sosem okozott akadályt a sportolás szempontjából, nem fulladok edzés közben sem. A 25 szál cigi mellett sem volt gond a heti 5x 1-1.5 óra súlyzós edzés majd azt követőn heti 3x elmegyek bringázni, vagy futni. A futás nem megy folyamatosan, mert mindig a súlyzós edzés utánra szoktam időzíteni és egyszerűen nincs energiám, szerintem a tüdőm bírná..csak addigra már fáradt vagyok. Az asztmából annyit érzek hogy igazából lefekvéskor, amikor így magamra maradok a gondolataimmal és figyelek a légzésemre akkor érzem hogy valami nem tökéletes, nem kapok annyi oxigént amennyi úgy jól esne. Ezen segít a gyógyszer, amit ugye mindig lefekvés előtt használok..de igazából anélkül is el tudnék aludni csak kicsit bosszant a dolog ezért mindig orvosolom a gyógyszerrel. Valószínűleg ez az állapot nap közben is fenn szokott állni csak mindig lekötöm magam ezért egyszerűen észre sem veszem. Emlékeim szerintem 1-1x bringázás közben is előjött ez az állapot ami kellemetlenséget okozott de lényegesen nem vetette vissza a teljesítményem.

2020. márc. 25. 18:20
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Ukrán cigit szívtam, közepesen erőset, mellette symbicortot használtam.A cigit másfél évvel ezelőtt sikerült letenni, azóta a symbicortra sincs szükségem. A második hullámban kaptam el először a covid-ot, 40 fokos lázam volt, gyengeség stb de közben ugyanúgy szívtam a cigit és semmi baj nem volt a légzésemmel.
2023. dec. 16. 17:40
 22/25 Baufhdihgg válasza:
milyen volt a márkája az ukrán ciginek? dohányboltba lehet venni?
2023. dec. 16. 19:47
 23/25 A kérdező kommentje:
Kéz alatt vettük, ez csempész cigi, dohányboltban nem kapható. Mikor milyet lehetett szerezni. Volt például compliment, Fest stb sokszor mi magunk swle tudtuk elolvasni, értelmezni az ukrán írást.
2023. dec. 17. 12:02
 24/25 Baufhdihgg válasza:
közel 10 év dohányzás után milyen a légzésfunkciód?
2023. dec. 17. 13:08
 25/25 A kérdező kommentje:
Annak tükrében hogy 10 éve sportolok, nyilván jobb mint az átlag embernek, bár a súlyzós edzés mellett csak minimális energiát invesztálok kardió jellegű mozgásra. Van hogy elmegyek futni 20-25 percet, vagy 1 óra intenzívebb bringázás. Leszokás után kvázi semmit sem javult a teljesítményem, annyi hogy tán kicsit hamarabb rendeződött a púlzusom 2 gyakorlat között. Hízni nem híztam semmit.
2023. dec. 17. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!