Asztmásként, úgy hogy dohányzom mik a kilátásaim akkor ha elkapom a koronavírust?
Ha orvosi vélemény érdekel, akkor talán orvost kérdezz, nem?
De annyit mi is tudunk, hogy ha asztmára dohányzol, az elég nyomorult és korai halált jelent.
A jelenlegi viszonyok ezek annyit változtatnak, hogy ez a halál jó eséllyel 1-2 hónapon belül eljön.
Van még kérdésed?
Változtatni pedig 𝐣𝐞𝐥𝐞𝐧𝐥𝐞𝐠 egyetlen módod van: a dohányzás 𝐚𝐳𝐨𝐧𝐧𝐚𝐥𝐢 és 𝐭𝐞𝐥𝐣𝐞𝐬 abbahagyása.
Mivel sem a vírus, sem az asztmád felett nem rendelkezel.
Nézd: ha most, a közeli halál árnyékában sem vagy képes max. 2-3 nap alatt letenni a cigit, akkor menthetetlen vagy.
Akkor viszont azt mondom, hogy szívjál napi 5 dobozzal, mert akkor legalább nem fogsz sokat szenvedni.
Ember szerinted kíváncsi vagyok erre a sok ostobaságra amit össze hordasz? Mi a célod ezzel? Örömöd lelnéd benne ha meghalnék, igaz? Mert szerinted így lenne igazságos. Abban bízol hogy jól felcseszel és elszívok zsinórba 1 doboz cigit? és akkor hamarabb szabadul meg a világ ettől a büdös bagóstól aki amúgy se érdemli meg hogy éljen? Van egyáltalán elképzelésed arról hogy 10 év függőség után milyen nehéz leszokni?? 1 hét alatt az ötödére csökkentettem az elszívott cigik számát és tudod mit? Büszke vagyok magamra! Mert ehhez rohadt nagy kitartás kell. Szal ne haragudj hogy nekem 2 hétbe fog telni a leszokás és nem 2 napba. Beléd viszont egy csepnyi empátia és emberség sem szorúlt.. tudod milyen rosszul esik ez nekem?? Miközben az embert lekarmolja az ideg a járvány és a leszokás miatt, aggódik a saját és a családja egészségéért, aggódva nézi mi történik a világban és közben ezt a gazemberséget kell hallgatnia? Hogy úgy beszélnek az életéről mintha az egy méltatlan semmi lenne és 5ftot nem érne.
Félek a haláltól..de ha választanom kéne a halál és aközött hogy olyan ember legyek mint te..akkor nyugodjak békében!
"1 hét alatt az ötödére csökkentettem az elszívott cigik számát és tudod mit? Büszke vagyok magamra!"
Örülök, ha ez neked így sikerült.
De ez a ritkább. A tapasztalat inkább az, hogy vagy le tudja tenni valaki azonnal - vagy pedig nem megy neki, és rövid idő múlva visszatér.
Tényleg örülhetsz neki, ha ilyen módon le tudsz szokni.
Arra vigyázz, hogy most már csak pár heted van, utána beteg leszel. És azért jó lenne, ha a betegség előtt 2 hétig már nem dohányoznál (semmit, egy másodpercet se), mert ennyi idő alatt a tüdőd már elkezd rendbe jönni, és esélyed lesz kibírni a betegséget.
Akkor viszont én még szólnék pár szót:
elég nagy problémának tartom, hogy egy asztmás emberben egyáltalán felmerül a dohányzás gondolata.
Aztán persze, mikor megszorítják a tökét, hogy most már nagyon hamar meg fog halni, akkor elveszti a fejét, és csapkod, kapkod maga körül.
Másrészt úgy látom, hogy elég rossz természeted van, és emiatt a többi emberről is azt hiszed, hogy ők is rosszindulatúak.
Pedig itt most veled van gond, nem mással.
Hogy egyértelmű legyen: te most egy élet-halál harcot vívsz. Lehet, hogy pár hétig még nem fogod ezt így érezni, de már elkezdődött. Én a helyedben ehhez mérten kezelném a helyzetet. Tényleg azt ajánlom, hogy 𝐌𝐎𝐒𝐓 üljél le, és gondolkozz el, hogy mennyit ér meg neked az életed.
Aztán cselekedjél e szerint.
Ja, és a leszokáson kívül érdemes nagyon szigorú karantént is bevezetni. Minél később kapod el a betegséget, annál jobbak az esélyeid. Szemüveg, maszk, teljes testet fedő ruha + tisztasági előírások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!