Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Asztmásként, úgy hogy dohányzo...

Asztmásként, úgy hogy dohányzom mik a kilátásaim akkor ha elkapom a koronavírust?

Figyelt kérdés
26 éves vagyok. A dohányzást a múlt hét során leredukáltam 25-ről (eddig) 8 szálra. Az asztmámra nincs panaszom több mint 10 éve. Symbicort-ot szoktam hasznáni egy adagot"" lefekvés előtt. Az asztmám sosem okozott akadályt a sportolás szempontjából, nem fulladok edzés közben sem. A 25 szál cigi mellett sem volt gond a heti 5x 1-1.5 óra súlyzós edzés majd azt követőn heti 3x elmegyek bringázni, vagy futni. A futás nem megy folyamatosan, mert mindig a súlyzós edzés utánra szoktam időzíteni és egyszerűen nincs energiám, szerintem a tüdőm bírná..csak addigra már fáradt vagyok. Az asztmából annyit érzek hogy igazából lefekvéskor, amikor így magamra maradok a gondolataimmal és figyelek a légzésemre akkor érzem hogy valami nem tökéletes, nem kapok annyi oxigént amennyi úgy jól esne. Ezen segít a gyógyszer, amit ugye mindig lefekvés előtt használok..de igazából anélkül is el tudnék aludni csak kicsit bosszant a dolog ezért mindig orvosolom a gyógyszerrel. Valószínűleg ez az állapot nap közben is fenn szokott állni csak mindig lekötöm magam ezért egyszerűen észre sem veszem. Emlékeim szerintem 1-1x bringázás közben is előjött ez az állapot ami kellemetlenséget okozott de lényegesen nem vetette vissza a teljesítményem.

2020. márc. 25. 18:20
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Milyen ostobaságra? Állítottam én valamit? Elmondtam magamról néhány tényt, ez minden. Szerintem te vagy az aki össze-vissza beszél.. Az viszont valóban jó kérdés hogy miért itt próbálok utána járni a dolgoknak amikor nyilvánvalóan nem orvosok, illetve hozzáértő személyek fognak válaszolni hanem csak a hozzád hasonló hétköznapi emberek osszák majd az észt akiknek halvány lila fogalmuk sincs az asztmáról, te is csak próbálsz belém kötni degradálni stb a szájbalökött gyakori kérdéseken mert vertek gyerek korodban, ivott apád vagy a fene se tudja mi visz rá valakit hogy ismeretlenül bántson mást aki nem ártott neki..szóval inkább én kérdezhetném hogy miért jársz ide válaszolni ha eleve eszed ágában sincs építő jelleggel hozzászólni de még ha akarnál se tudnál..mindegy..nem fogok itt ismeretlen emberekkel vitatkozni, lezártnak tekintem a dolgok.
2020. márc. 26. 21:14
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha orvosi vélemény érdekel, akkor talán orvost kérdezz, nem?

De annyit mi is tudunk, hogy ha asztmára dohányzol, az elég nyomorult és korai halált jelent.

A jelenlegi viszonyok ezek annyit változtatnak, hogy ez a halál jó eséllyel 1-2 hónapon belül eljön.

Van még kérdésed?

Változtatni pedig 𝐣𝐞𝐥𝐞𝐧𝐥𝐞𝐠 egyetlen módod van: a dohányzás 𝐚𝐳𝐨𝐧𝐧𝐚𝐥𝐢 és 𝐭𝐞𝐥𝐣𝐞𝐬 abbahagyása.

Mivel sem a vírus, sem az asztmád felett nem rendelkezel.

2020. márc. 27. 00:36
 13/25 anonim ***** válasza:
Ha vége lesz ennek a korona mizériának én is leteszem a cigit... De jelenleg az egyetlen védekezés hogy ne kattanjak be az a cigi meg a napi doboz sör... Fiatalokra elméletileg nem káros... Igen lehet kapsz egy tüdőgyullad@st és dohányzol de valószínűleg jobb az immunrendszerünk mint x év felett... Amit most tehetsz vegyél egy 1000 mg os C vitamint és vegyél be naponta egyet... Aztán majd meglátjuk... Majd azért írok ha lemegy ez a szar hogy hogy vagy! Aztán letesszük együtt! (a másik azt mondják ez olyan mint az influenza... Szerencsére eddig abba sem haltunk bele)
2020. márc. 28. 07:41
 14/25 A kérdező kommentje:
A cigit mindenképp leteszem. Még sosem voltam ilyen motivált hogy leszokjak. Tegnap már csak 6 szálat szívtam, ma 5 a cél. Nemsokára indulok az e-cigimért, ami ugye kiküszöböli a káros anyagok 96%-át. Napi 1500mg C vitamin megy, multivitamin, glutamin, bcaa ezek ugye szintén támogatják az immunrendszert. Szerintem te se becsüld alá ezt a dolgot. Meghalt már több tizen-huszonéves is emiatt. Sajnos nem lehet tudni hogy kire milyen hatást fog gyakorolni. Lehet hogy 2 tüsszentéssel megúszod de arra is van esély hogy lélegeztető gépen kötsz ki. Az e-cigit tudom tanácsolni neked is.
2020. márc. 28. 12:26
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Az E cigi nagy határ szar... Én úgy befulladtam tőle mint az állat... Nem tudom mit kevernek abba a lötyibe de az sem fog segíteni a lélegeztetőgép ellen... Ha le akarsz szokni tedd le... Ha kell segítség inkább tapasz vagy rágó... Sok sikert!
2020. márc. 28. 16:05
 16/25 anonim ***** válasza:
54%

Nézd: ha most, a közeli halál árnyékában sem vagy képes max. 2-3 nap alatt letenni a cigit, akkor menthetetlen vagy.

Akkor viszont azt mondom, hogy szívjál napi 5 dobozzal, mert akkor legalább nem fogsz sokat szenvedni.

2020. márc. 28. 16:18
 17/25 A kérdező kommentje:

Ember szerinted kíváncsi vagyok erre a sok ostobaságra amit össze hordasz? Mi a célod ezzel? Örömöd lelnéd benne ha meghalnék, igaz? Mert szerinted így lenne igazságos. Abban bízol hogy jól felcseszel és elszívok zsinórba 1 doboz cigit? és akkor hamarabb szabadul meg a világ ettől a büdös bagóstól aki amúgy se érdemli meg hogy éljen? Van egyáltalán elképzelésed arról hogy 10 év függőség után milyen nehéz leszokni?? 1 hét alatt az ötödére csökkentettem az elszívott cigik számát és tudod mit? Büszke vagyok magamra! Mert ehhez rohadt nagy kitartás kell. Szal ne haragudj hogy nekem 2 hétbe fog telni a leszokás és nem 2 napba. Beléd viszont egy csepnyi empátia és emberség sem szorúlt.. tudod milyen rosszul esik ez nekem?? Miközben az embert lekarmolja az ideg a járvány és a leszokás miatt, aggódik a saját és a családja egészségéért, aggódva nézi mi történik a világban és közben ezt a gazemberséget kell hallgatnia? Hogy úgy beszélnek az életéről mintha az egy méltatlan semmi lenne és 5ftot nem érne.

Félek a haláltól..de ha választanom kéne a halál és aközött hogy olyan ember legyek mint te..akkor nyugodjak békében!

2020. márc. 28. 20:07
 18/25 anonim ***** válasza:

"1 hét alatt az ötödére csökkentettem az elszívott cigik számát és tudod mit? Büszke vagyok magamra!"

Örülök, ha ez neked így sikerült.

De ez a ritkább. A tapasztalat inkább az, hogy vagy le tudja tenni valaki azonnal - vagy pedig nem megy neki, és rövid idő múlva visszatér.

Tényleg örülhetsz neki, ha ilyen módon le tudsz szokni.

Arra vigyázz, hogy most már csak pár heted van, utána beteg leszel. És azért jó lenne, ha a betegség előtt 2 hétig már nem dohányoznál (semmit, egy másodpercet se), mert ennyi idő alatt a tüdőd már elkezd rendbe jönni, és esélyed lesz kibírni a betegséget.

2020. márc. 28. 20:24
 19/25 anonim ***** válasza:

Akkor viszont én még szólnék pár szót:

elég nagy problémának tartom, hogy egy asztmás emberben egyáltalán felmerül a dohányzás gondolata.

Aztán persze, mikor megszorítják a tökét, hogy most már nagyon hamar meg fog halni, akkor elveszti a fejét, és csapkod, kapkod maga körül.

Másrészt úgy látom, hogy elég rossz természeted van, és emiatt a többi emberről is azt hiszed, hogy ők is rosszindulatúak.

Pedig itt most veled van gond, nem mással.

Hogy egyértelmű legyen: te most egy élet-halál harcot vívsz. Lehet, hogy pár hétig még nem fogod ezt így érezni, de már elkezdődött. Én a helyedben ehhez mérten kezelném a helyzetet. Tényleg azt ajánlom, hogy 𝐌𝐎𝐒𝐓 üljél le, és gondolkozz el, hogy mennyit ér meg neked az életed.

Aztán cselekedjél e szerint.

Ja, és a leszokáson kívül érdemes nagyon szigorú karantént is bevezetni. Minél később kapod el a betegséget, annál jobbak az esélyeid. Szemüveg, maszk, teljes testet fedő ruha + tisztasági előírások.

2020. márc. 28. 21:23
 20/25 Baufhdihgg válasza:
Milyen cigiből szívtàl el napi 25 szàlat? Ez mellett milyen Symbicortot szedtél?
2023. nov. 2. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!