Többször is cigiztem már, bár még elég [sőt, túl!] fiatal vagyok, de mindig mikor letüdőzöm, lemegy, és rendesen feljön, ahogy kell. De mikor elszívtam, pár másodperc után elkap a szédülés, és le kell, hogy üljek. Elég 'kezdő' vagyok, ha lehet ilyet mondani, egy buli alkalmával kínáltak, én meg elfogadtam, de passzív dohányosként eddig is ért füst. Nem értem, 'nem jól csináltam' valamit? :S El lehet ezt egyáltalán rontani ? Vagy a cigi erőssége miatt volt? Az ilyen válaszoktól légyszi kíméljetek, mint például: nem tanítottak a szüleid meg arra, hogy milyen káros következményei vannak? Vagy mint például le kellene szoknod !! Ilyeneket érlek titeket, ne !! Kaptam már ilyet eleget, én 'választottam' ezt, csak a kérdésre szeretnék választ !! Ha tanácsot kérek, azt nem itt etszem. Remélem megértetek. :/
Jól csináltad, de erős a cigi, plusz még nem szoktál hozzá. Ahogy értem, nem szívod/szívtad rendszeresen. Aki évek óta szívja, az gond nélkül letüdőzi akár mindegyik slukkot. Amúgy ezt nem nagyon lehet elrontani, lefelé a tüdődbe csak egyféleképpen mennek le a dolgok, ha leszívod őket. Tehát jól csinálod, csak egyelőre erős a cigi. Vagy gyengíted, hogy ne szédülj, vagy majd megszokod, ha rendszeresen szívod.
2010. júl. 18. 22:46
2/11 anonim válasza:
A cigi erőssége teljesen mindegy az első pár szál, (akár pár doboz) után természetes a szédülés. Én 5 éve dohányzom :S De az első 1-2 évbe még volt, hogy reggelente az első cigi után is szédültem. Azt nem tudom, hogy mitől van. Gondolom ahogy a nikotin feljut az agyba... Vagy valami ilyesmi állhat a háttérben. Tehát megnyugodhatsz mert szerintem ez teljesen természetes.
2010. júl. 18. 22:51
3/11 anonim válasza:
Ne cigizz!! ennyi :)
2010. júl. 18. 22:53
4/11 anonim válasza:
Én régen próbáltam cigizni, hogy beilleszkedjek. Borzalmasan szédültem, ez pár hónap alatt elmúlt. Utána megszoktam. Szerencsére soha nem sikerült rászoknom, mert jobb társaságba kerültem, plusz nem bírtam megszokni, hogy mindenem kesernyésen bűzlik.
A kérdésedre röviden a válasz: még szoknod kell, el fog múlni a szédülés. (Utána nem biztos, hogy valaha is le fogsz tudni szokni, persze ez más kérdés.)
2010. júl. 18. 22:55
5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, bár külön kértem kedves harmadik, hogy ilyeneket ne! Mindegy, megvolt ez is, legalább nem volt arrogáns. Tehát akkor az első néhány alkalom után el fog múlni, azt mondjátok. Vagy pár doboz, pár hónap. Köszi a segítséget. Már bebeszéltem magamnak valami hatalmas problémát. :DD És ne értsetek félre, egyáltalán sincs arról szó, hogy ennyi idősen ne bírnék ki cigi nélkül egy napot. De néha kívánom, és jól esne egy szál. Vagyis nem, nem szívom rendszeresen. Bulik alkalmával általában mindig. Nem is akarok függő lenni. De örülnék ha ez a szédülés hamarosan elmúlna, mert pl. egy buliban elég furcsán veszi ki magát. :S Köszi mégegyszer.
2010. júl. 19. 02:14
6/11 A kérdező kommentje:
Ja, és nem kimondottan azért szívom, hogy beilleszkedjek. Jó, benne van a pakliban, hogy néhány haver cigizik, de egyáltalán nem szólnának meg, ha ebből kimaradnék. Nem erről van szó, csak egészen egyszerűen szívom.
2010. júl. 19. 02:19
7/11 anonim válasza:
Szerintem még attól is lehet hogy miután leszívod majd kifújod utána nem lélegzel egy normálisat hanem azonnal szívod a kövi slukkot egyébként én világoszöld pall-mall-t szívtam buliban (extra light) és én is elszédültem nagyon azóta meg sem próbálkozom vele. Vigyázz mert a party cigisekből leehtnek előbb utóbb a rendes cigisek szóval csak csínnyán.
2010. júl. 20. 17:14
8/11 A kérdező kommentje:
utolsó, neked is köszönöm a választ. hát tulajdonképpen van benne valami, mert ahogy én visszaemlékszek, tényleg nem szoktam két slukk között túlzottan levegőzni. :/ egyébként nem tervezem hogy rászokjak, tudom ez hülyén hangzik, és senki nem tervezi, de igyekszem mindig kevesebbet, mert nem szeretnék aktív dohányos lenni. köszi a választ.
2010. júl. 20. 22:07
9/11 anonim válasza:
Addig jó míg szédülsz mert az azt jelenti,ogy nem vagy rászokva! Én is szoktam cikizni, de csak néha , alkalmanként és mindig beszédülök, és ez így van jól. Már több éve csinálom így de mégse szoktam rá és nem is fogok!
Egyébként a szédülés a CO2 és a CO-tól van , és emiatt az agyad átmenetileg nem kap elég oxigént. Ilyen egyszerű. Minden dohányos mikor elkezdte szédült tőle. Ne szokj rá, elég csak alkalmanként 1-2 szál..
2011. jan. 7. 17:34
10/11 anonim válasza:
Én olyan 10 évesen suli után egy bokorba mindig cigiztem. Apámtól lopott piros marbi. Egy idő után hozzászoktam,nem köhögtem sem szedultem. Utánna olyan 15 éves koromig csak 5 szálat szívtam el így összesen. Elkezdődött a középsuli sok cigis ember stb. Eleinte kértem mástól aztán vettem egy ukránt amit hamar elfogyasztottam de nem tudoztem le mert egyedul sose cigiztem es gaznak ereztem ha kohogok stb. AZTÁN vettem egy hosazu arany marbit haverom bekuldtem a dohiba amugy ő is csak 15 na mindegy. És nem dohányzom rendszeresen kb minden hetvegen 1 vagy 2 szal de azert mast is kinalok ha ker
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!