Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Káros az e-cigi?

Káros az e-cigi?

Figyelt kérdés

Gondolkodom egy e-cigi beszerzésén. Utána olvastam a dolognak de nem tudtam eligazodni a sok cikk és kutatás között.

A kérdésem az lenne hogy káros e a nikotin mentes e-cigi?

2019. aug. 31. 21:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Amit linkeltél videót 3:40nél nekem teljesen ugyan úgy néz ki a jobb oldali ecigis víz, mint a mellette lévő iqos-os, persze az alján "zavarosnak" néz ki, mert tükröződik a csávó pulcsija.

Felrobbant pár embernél igen. Védelem nélkül ellátott szabályozatlan modot használtak szarul. Az ecigizők 99%-ának vagy 5 különböző féle védelemmel van ellátva a szerkezete rövidzár, túlhevülés stb stb ellen. Mondtam ha nem értessz hozzá, ne szólj hozzá.

2019. szept. 3. 18:41
 12/19 anonim ***** válasza:
46%

Sajnos károsább az e-cigi, mint a normális cigaretta. A gőze sokkal több mérgező anyagot tartalmaz, mint a rendes cigaretta esetében. Lehet, hogy olyanokat használnak, mint a propilénglikol vagy glicerin, amelyeket más fogyasztásra alkalmas termékekben megtalálhatók, de ezek kívűl más anyagokat is tartalmazhatnak, amiről Te nem tudsz, radásul ezek az anyagokból a hő hatására más anyagok képződnek.

A rák kialakulásának kockázata is sokkal magasabb, főleg, hogy mélyebbre tudod szívni, ezért nagyobb eséllyel alakulhat ki nagyobb faktorú rák. És ugyanúgy a többi szervere is veszélyes.

De itt vannak hiteles, hiteles emberektől tanulmányok:

[link]

[link]

[link]

2019. szept. 4. 11:08
 13/19 anonim ***** válasza:

1. link

At low voltage (3.3 V), we did not detect the formation of any formaldehyde-releasing agents

A legtöbb e-cigi 4 volt alatt megy (enyém pl 3,7) , azok mennek felette amiket csak azért használnak, hogy hatalmas gőzöket fújjanak.

2. link

Napi 1 órán át folyamatosan szivatták az alanyokkal 24mg/ml-es nicotin tartalmú liquidet, ilyet nem tudom ki szív, az EU-ban alapból 20mg/ml a limit, 1 óra alatt meg annyi nikotin jutna 1 emberbe, hogy hányna,remegne, izzadna, ennyit úgyse tudna szívni.

3.link

Azt vizsgálta, hogy hat a a születendő gyerekre, ha a terhes nő e-cigit szív.

Majd idővel kiderül mennyire káros valójában, jelenleg még mindig nagy százalékban az elfogadott, hogy egészségesebb mint a sima cigaretta. Mondom egészségesebb, nem pedig egészséges.

2019. szept. 4. 12:58
 14/19 anonim ***** válasza:

Látom csak ennyi ragadt meg belőle a google fordítóval. Ajánlom figyelmedbe,hogy beiratkozz egy olyan egyetemre, ahol legalább vegyészmérnökit, de legalább a kémiához, biokémiához köze legyen. De akár egy orvosi is jó, hiszen akkor az emberi szervezet is tudni fogod. Majd ugorj neki megegyszer.

Az e cigi sokkal károsabb. Persze lehet venne dohánygyartók álltál lobbi is. De ez csak három tanulmány. Ezenkívül több száz is van. Rengeteget találhatsz. Nem csak angol nyelven. Nem véletlen.

Persze aki szívja azt a szart, jóhogy azt mondja,hogy nem káros, és tok egészséges, mert minden természetes benne..ezzel is csak magad akarod nyugtatni. De részemről csináld vagy csináljátok, nem az én szervezetem megy tönkre.

De még egy embert sem láttam, hogy olyat tanulmányt mutatna, amelyben szt tisztázzák, hogy nem káros, nincsen rövid vagy hosszú távú negatív hatása az emberi szervezetre.

Az összetételét is sokat ide csak a wikipédiarol másolják, ami nem hiteles forrás.

2019. szept. 4. 20:24
 15/19 anonim ***** válasza:
Jól van ügyes vagy, rengeteg dologba bele lehetne kötni azokba a tanulmányokba.
2019. szept. 4. 20:31
 16/19 anonim ***** válasza:
Ja és ne magadból indulj ki, nem tanulok kémiát, de ilyen szöveghez nem kell gugli fordító.
2019. szept. 4. 20:32
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos károsább az e-cigi, mint a normális cigaretta."

Akkor már én is okoskodok:

[link]

3.2.2-t ajánlom figyelmedbe, de ha lusta vagy elolvasni, kiemelek belőle:

Results in Table 2 show that emissions from tobacco cigarettes are from 2 to 32 times higher for formaldehyde and from 600 to 2100 time higher for acetaldehyde depending on the battery output of the e-cigarette and the tar-yield of the tobacco cigarette.

2019. szept. 4. 21:19
 18/19 anonim ***** válasza:

Már vagy 10 éve van a piacon az ecigi és eddig van 1 halálos áldozat.

Vajon 10 év alatt a sima cigi mennyit öl? 10 ezreket?...

Egyébként meg, hogy a francba ne lenne káros. Ma már a legtöbb kaja is káros, nem hogy egy ecigi.

2019. szept. 7. 15:23
 19/19 anonim ***** válasza:
Az egy dolog, hogy 10 éve van a piacon. De akinek daganatos betegsége van azt nem úgy fogják elkönyvelni, hogy "e-cigibe" halt meg, hanem abba, hogy daganatos betegség. =).
2019. szept. 7. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!