Ecigiztem és éreztem hogy valami ott volt a torkomon, és most egy kicsit fáj lehet tőle valami bajom?
Figyelt kérdés
2019. aug. 18. 21:04
11/12 anonim válasza:
A gyártói összetevőket írtam le.
Mi van abban a biokémia tananyagban, mivé alakul például a növényi glicerin?
Nem is állítottam, hogy nem káros. Minden károsabb a tiszta levegőnél.
Ami tény, hogy az orvosi kutatások szerint a hagyományos cigaretta 165%-al nagyobb egészségügyi kockázatot jelent, az elektromos cigaretta "csak" 56%-ot. Az elektromos cigaretta is káros, de egyértelműen kevésbé, mint a hagyományos cigaretta és a káros mivolta attól is függ, hogy tartalmaz-e például nikotint. Van ugyanis nikotinmentes folyadék is, mely esetében nem kell számolni a nikotin káros hatásaival, ezzel a kockázat is csökken.
12/12 anonim válasza:
Most egy kis magánvélemény. Lehet olvasni esetekről, hogy néhány elektromos cigarettát szívó egyén került kórházba és arról is, hogy volt haláleset, tüdőembólia miatt, vagy sérülés felrobbant akkumulátor miatt. Ezeket csak hírekből, cikkekből tudjuk. A körülményeket viszont nem. Nem tudjuk, mennyi ezeknek a valóságtartalma, vagy az eredeti információkból mennyi maradt meg. Ha vannak kórházba került emberek, halálesetek, nem tudhatjuk, hogy mennyire köthetők az elektromos cigarettához azon kívül, hogy tudni lehetett, hogy elektromos cigaretta használókról van szó. Lehet, hogy aki meghalt, az egyébként is tüdőembóliát kapott volna, vagy a kórházban kezeltek előtte rendesen dohányoztak és már azelőtt kialakult náluk a COPD, mielőtt átszoktak volna az elektromos cigarettára. Azt sem lehet tudni, hogy a korábbi dohányos kormos tüdejére milyen hatással van az elektromos cigaretta és elképzelhető, hogy ott már nem sokat számít az e-cigi. Majd nézzük meg 30 év múlva (az e-cigi még csak 10 éve terjed), hogyan alakulnak a halálozási statisztikák, mert most csak néhány e-cigis eset áll szemben több millió hagyományos cigarettához köthető halálesettel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!