A növekedési hormon amit az állatok takarmányába kevernek belekerül a húsába, ezáltal ami szervezetünkbe?
Utolsó, ez nem összeesküvési elmélet, hanem tény.
Elárulom, a hús-tej-és tojástermékekben alapvetően magas a hormontartalom, és nem azért, mert külsőleg adagolják.
A tejben: mert anyatej. Ezt már említették. Az a funkciója, hogy gyorsan növekedjen tőle az utód, ezért növekedési hormont tartalmaz.
A tojásban: a tojás egy PETESEJT. Gondolom nem kell kifejtenem miért hormonbomba.
A hús: az EU-ban is legális a takarmány hormonnal dúsítása, annak érdekében hogy gyorsabb növekedést érjenek el az állatoknál. Az EU-ban összesen 6 ilyen legális szer létezik. Ennek segítségével vágósúlyú pl. egy 8 hetes csirke illetve egy 6 hónapos disznó.
Ha jártál már ilyen helyeken, rájössz ez miért nem normális. Az állatok olyan mértékben nőnek, hogy a lábuk eltörik alattuk ill. ki sem fejlődik rendesen, csak feküdni tudnak egész életükben. A csirkéket eleve úgy génmanipulálják, hogy a mellük a természetes 2-3-osára nőjön, mert ezt a részét lehet a legjobban eladni.
Ha nem hiszed el, kérlek, látogass el egy farmra - ipari intézménybe - ahol vágásra szánt állatok tartanak, és nézz szembe a szomorú valósággal.
Engem amúgy totál nem érdekel, hogy van-e benne növekedési és egyéb hormon. Legalább szép széles, kemény csontjaim lesznek. Ha elég fiatalon kezdjük lol
De amúgy nem értem miért panaszkodtok ezek miatt. Úgy tűntök, mintha nem tudnátok, hogy folyamatosan növekszik a várható élettartam.
Nem akartam ilyen mélyen belemenni a játékba, de ha már így alakult, akkor tudomásul kéne venni, hogy a hormonokat a szervezetünk sejtjei állítják elő. Ez a gyarapodási hormon, amit itt emlegettek nem létezik! Ez is csak azért született meg, mert néhány dolgot könnyebb megmagyarázni így, mint átgondolni, hogy a testsúlyunk legnagyobb részét a kálium adja. A zsírszövet meg azért van, hogy feleslegessé vált kálium be legyen csomagolva. Ez érvényes az állatvilágra, és a növényi sejtek is így tesznek. Ezért nő az alma, a krumpli a tízszeresére, ha a tövébe kálisót dobsz. A csirkénél viszont a szervezetet arra kell rávenni, hogy a káliumot ne a zsírszövetbe csomagolja, hanem a húst alkotó sejtek gyarapodjanak.
De ami a lényeg, hogy minden az emésztésünkön múlik. A "krumpli hajjában van a vitamin" ez a mondás is akkor jött létre mikor az első vitamint kielemezték. Egyébként a krumpli héjában nem a vitamin a fontos, hanem azok az önálló életformák, amik a beleinkben az emésztést végzik.
Tehát a szart kéne jobban elemezni, és azt kéne jobban figyelni, nem pedig a vért.
Találtam erről egy jó cikket:
"Until more rigorous research is done, some might prefer to err on the side of caution. Among authorities that do advise caution, most say that pre-pubescent children are at greatest risk. Pregnant women may also want to use caution. Here are some tips if you want to keep treated products off your or your family members’ plate:
Buy certified organic meat and meat products—Organic animals can only be fed 100% organic feed and cannot be given antibiotics or growth hormones. It is also safe to buy imported European meat products, as added growth hormones are banned in the EU.
Buy rBGH-free or certified organic milk and dairy products—Organic dairy farms do not allow the use of rBGH, and other companies that do not use rBGH often include this information on the label. It is also safe to buy imported European and Canadian cheeses and other dairy products, as rBGH is banned in these countries."
Tehát: az EU-ban tilos növekedési hormonnal kezelni az állatokat, de aki ebben nem bízik, az még mindig vehet bio élelmiszereket.
Másrészről egyes növényekben is vannak olyan anyagok, amelyek hatással vannak az ember hormonjaira, lásd fitoösztogének.
A tudós is éppen olyan büdöset szarik mint bárki más, és ő is tévedhet!
Felfedeztek a sejtek körül olyan anyagokat amelyek milyensége, mennyisége befolyásolja az egész sejtet. Ezeket nevezték el hormonoknak. A hormonok együttesen fejtik ki a sejtre gyakorolt hatásukat, én csak azt írtam, hogy olyan, hogy növekedési hormon, olyan külön nem létezik. Mert egyik sejtre ilyen, a másikra olyan hatást fejtenek ki ezek a hormonok. Ha a tudomány olyan fejlett lenne, hogy külön növekedési hormont tudna gyártani, akkor már nem használnák a műtrágyákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!