Miért jobbak a teljes kiőrlésű kenyérfélék mint a fehér? Vagy miért kéne gluténmentes étrendet követni?
Sokaknál tapasztalom, hogy nem glutén érzékenyek mégis elhagyják az étrendjükből.
Én sem vagyok érzékeny és elhízásra sem vagyok hajlamos, sőt. Azonban a boltban valahogy mindig a fehérkenyeret vagy zsemléket választom.
Mi szól ezek ellen? Vagy milyen jótékony hatása lehet a többi ételnek?
Nagyon divatos lett mostanában a mindenmentesség, sok cikk kering a neten, tudom. De szeretnék egy közérthetőbb kivonatot kapni valakitől aki tényleg ért hozzá.
A teljes kiőrlésű termékeknek alacsonyabb a glikémiás indexe, vagyis lassan szívódik fel, nem dobja meg a vércukrot, így éhes sem leszel olyan hamar (és cukorbeteg sem). Plusz több benne a rost és a fehérje. A fehér kenyér ezzel szemben üres szénhidrát.
Szénhidrátra is szükség van, csak túl sokat esznek az emberek, és nem jó fajtát. A kenyérféléket le lehet cserélni zöldségekre is, sokkal több benne a vitamin és ásványi anyag. Persze a fő probléma a pénz szokott lenni, mert ahhoz hogy jól lakjon egy család pl esti szendvics helyett párolt zöldségekkel, rengeteget kéne venni, és sokan a fehér kenyérnek is örülnek.
A gluténmentes termékeknek pedig semmi értelme, ha nem vagy gluténérzékeny, csak most divatba jött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!