Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Miért jobbak a teljes kiőrlésű...

Miért jobbak a teljes kiőrlésű kenyérfélék mint a fehér? Vagy miért kéne gluténmentes étrendet követni?

Figyelt kérdés

Sokaknál tapasztalom, hogy nem glutén érzékenyek mégis elhagyják az étrendjükből.


Én sem vagyok érzékeny és elhízásra sem vagyok hajlamos, sőt. Azonban a boltban valahogy mindig a fehérkenyeret vagy zsemléket választom.

Mi szól ezek ellen? Vagy milyen jótékony hatása lehet a többi ételnek?

Nagyon divatos lett mostanában a mindenmentesség, sok cikk kering a neten, tudom. De szeretnék egy közérthetőbb kivonatot kapni valakitől aki tényleg ért hozzá.



2018. aug. 29. 12:19
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

A teljes kiőrlésű termékeknek alacsonyabb a glikémiás indexe, vagyis lassan szívódik fel, nem dobja meg a vércukrot, így éhes sem leszel olyan hamar (és cukorbeteg sem). Plusz több benne a rost és a fehérje. A fehér kenyér ezzel szemben üres szénhidrát.

Szénhidrátra is szükség van, csak túl sokat esznek az emberek, és nem jó fajtát. A kenyérféléket le lehet cserélni zöldségekre is, sokkal több benne a vitamin és ásványi anyag. Persze a fő probléma a pénz szokott lenni, mert ahhoz hogy jól lakjon egy család pl esti szendvics helyett párolt zöldségekkel, rengeteget kéne venni, és sokan a fehér kenyérnek is örülnek.

A gluténmentes termékeknek pedig semmi értelme, ha nem vagy gluténérzékeny, csak most divatba jött.

2018. aug. 29. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!