Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Hogyan lehet könnyen fogyni...

Hogyan lehet könnyen fogyni combra és hasra?

Figyelt kérdés
Tudnátok nekem egy edzéstervet, illetve egy étkezésmódot ajánlani? Júniusig szeretnék lefogyni osztálykirándulásra. 13 éves vagyok és 61 kg. Nagyon nem vagyok megelégedve az alakommal. Edzőteremben nem szeretnék járni, maximum itthon edzeni, elmenni futni.

2018. márc. 29. 15:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Azt nem írtad, milyen magas vagy, pedig az is fontos. Én 14 évesen 61 kg-mal már kicsit sovány voltam.

Sajnos ha a fejed tetejére állsz, akkor sem tudod irányítani, hogy ha fogysz, akkor honnan fogysz. Ez alkati kérdés, és a hasadon meg a combodon mindig maradni fog egy kis zsír, ha már ott sincs, akkor súlyos beteg lehetsz. Teljesen normális, hogy előrehajolva vagy ülve kicsit hurkás az ember hasa, aki vékony alkat, annak is olyan általában.

De ez persze nem azt jelenti, hogy nem tehetsz semmit azért, hogy jobban nézz ki :-) Elsősorban az egészséges étkezés a fontos. Milyen zöldségeket szeretsz? Gondold meg, és egyél minél több zöldséget. Én már külön lakom, de ha a szüleimnél ebédelek, mindig megkérem őket, hogy valamilyen zöldséges ételt készítsenek, vagy például a krumpli, tészta vagy rizs mellett legyen egy kis párolt zöldség is (mikróban 10 perc alatt elkészül, nem egy nagy etwas). Fontos figyelni a cukorfogyasztásra, a WHO (World Health Organisation) ajánlása szerint maximum kb. 30 g cukrot érdemes naponta fogyasztani (amiben az élelmiszerekben levő rejtett cukor is benne van). Ne keseredj el, ha ennél sokkal többet eszel, hanem szép lassan kezdd el csökkenteni.

Az otthoni sport is segít, persze az edzőterem hatékonyabb, pláne ha valaki hozzáértő tanácsokkal is ellát. Ha futni van kedved, hajrá, csak vegyetek egy jó cipőt. De biciklizni, ugrókötelezni, kirándulni, görkorizni is lehet. Az interneten utánaolvashatsz a különböző edzésformák hatásainak.

2018. márc. 30. 14:42
 2/4 A kérdező kommentje:
Szia. 160 cm vagyok.
2018. márc. 31. 12:31
 3/4 A kérdező kommentje:
Igazából sok zöldséget megeszek, és szoktam naponta is enni. Például nasinak répát rágcsálok, csinálok magamnak salátát. De köszönöm szépen az eddigi segítséget! :)
2018. márc. 31. 12:33
 4/4 anonim válasza:
2018. máj. 29. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!