Kalcium pótlás olcsón?
Figyelt kérdés
A tojáshéj por fogyasztásról megoszlanak a vélemények. Valaki esküszik rá valaki azt mondja a kalcium nem szívódik fel hatásosan. Vajon érdemes -e költség hatékonyság miatt fogyasztani vagy, sem csontritkulás megelőzése miatt. Kíváncsi vagyok a véleményetekre hatásos -e?2010. jún. 10. 21:34
1/12 anonim válasza:
egyrészt nem szívódik fel, másrészt szalmonella veszélyes. Nehogy már azon a pár száz forinton múljon.
3/12 anonim válasza:
Az orvos azt fogja ajánlani, amit ő akar, nem pedig azt, ami a legjobb. Én így jártam. Azt mondta, hogy "ez a legjobb". Utána néztem és megtaláltam a legjobbat, ami persze nem az, amit ő szedet velem. Rövidesen megyek hozzá, rákérdezek, jogom van-e a legjobbhoz, vagy én csak egy gagyit kaphatok. Ha igen, miért. Nem vagyok egy szívbajos fajta, nem könnyű átverni. Amit szeretnék, 2009-ben az év gyógyszere volt. Egy hónapi/!/ szedés után már kumutatható volt a csípőlapátban a csontállomány növekedése. Ha akármit beszdetnek velünk, inkább rontanak az általános állapotunkon, hiszen a vivőanyagok lerakódnak a szervezetben. Rosszabb esetben a kalcium sem hasznosul. Ne az árat nézd, hanem a minőséget!
4/12 anonim válasza:
tejtermékek, kecsketej termékek, szója, durumliszt, teljes kiőrlésű liszt, kaviár, sügér, tőkehal, szardínia, mogyoró, zab, mandula, pisztácia, szezámmag, kelbimbó, zeller, kelkáposzta, brokkoli, paszternák, faeper, grépfrút, narancs, kaktuszfüge, fekete ribizli, szeder, gránátalma....
5/12 anonim válasza:
Menj be a patikába, és kérdezd meg, szerintem meglepően olcsón fogsz kapni valami port.
6/12 anonim válasza:
Legtöbb csontritkulásos esetnél éppen az a baj, hogy nem szívódik fel rendesen a kalciumot tartalmazó táplálék /sem/. Ezért vannak kifejezetten olyan gyógyszerek, melyek megkerülik az emésztőrendszert. Én ilyent kapok.
7/12 anonim válasza:
Csontritkulás esetén ha olcsó dolog a calcium tabletta,amit szinte minden élelmiszerboltban meg lehet kapni,de minden tejtermék hasznos,a banánt is tudom ajánlani.Ugyanakkor a mozgás,sport segít ha nem túlságosan durva a csontritkulás.De ez főleg nőknél a lecsökkent ösztrogénszint miatt következik,emiatt nem képes beépíteni a Ca-ot.D-vitamtartalmú készítményeket is fogyasztani kéne mellé.Ösztrogéntartalmú vagy termelésfokozószerek is jól jöhetnek.Például napozáskor egyébként nagyon sok D-vitamin termelődik a szervezetben.
8/12 anonim válasza:
Túlzott calcium bevitel vesekő kialakulásához vezet. Calcium hiányod van?
9/12 anonim válasza:
Előző vagyok. Még annyi? ne igyál sok kólát mert az csökkenti a kalcium mennyiségedet. Fogyassz tejtermékeket, tartalmaznak elegendő Ca-t, ami elegendő neked.
10/12 anonim válasza:
A D vitamin segíti a felszvódást. A tojáshéjat annyira nem ajánlom, inkább a túrót vagy más tejterméket és vigyázz a kólával és a vesekövekkel, ahogyan már előttem is mondták!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!