Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Kalcium pótlás olcsón?

Kalcium pótlás olcsón?

Figyelt kérdés
A tojáshéj por fogyasztásról megoszlanak a vélemények. Valaki esküszik rá valaki azt mondja a kalcium nem szívódik fel hatásosan. Vajon érdemes -e költség hatékonyság miatt fogyasztani vagy, sem csontritkulás megelőzése miatt. Kíváncsi vagyok a véleményetekre hatásos -e?
2010. jún. 10. 21:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%
egyrészt nem szívódik fel, másrészt szalmonella veszélyes. Nehogy már azon a pár száz forinton múljon.
2010. jún. 10. 21:37
 2/12 anonim ***** válasza:
47%
Kalcium plusz a megoldás.
2010. jún. 10. 21:44
 3/12 anonim ***** válasza:
Az orvos azt fogja ajánlani, amit ő akar, nem pedig azt, ami a legjobb. Én így jártam. Azt mondta, hogy "ez a legjobb". Utána néztem és megtaláltam a legjobbat, ami persze nem az, amit ő szedet velem. Rövidesen megyek hozzá, rákérdezek, jogom van-e a legjobbhoz, vagy én csak egy gagyit kaphatok. Ha igen, miért. Nem vagyok egy szívbajos fajta, nem könnyű átverni. Amit szeretnék, 2009-ben az év gyógyszere volt. Egy hónapi/!/ szedés után már kumutatható volt a csípőlapátban a csontállomány növekedése. Ha akármit beszdetnek velünk, inkább rontanak az általános állapotunkon, hiszen a vivőanyagok lerakódnak a szervezetben. Rosszabb esetben a kalcium sem hasznosul. Ne az árat nézd, hanem a minőséget!
2010. jún. 10. 21:53
 4/12 anonim ***** válasza:
tejtermékek, kecsketej termékek, szója, durumliszt, teljes kiőrlésű liszt, kaviár, sügér, tőkehal, szardínia, mogyoró, zab, mandula, pisztácia, szezámmag, kelbimbó, zeller, kelkáposzta, brokkoli, paszternák, faeper, grépfrút, narancs, kaktuszfüge, fekete ribizli, szeder, gránátalma....
2010. jún. 10. 21:56
 5/12 anonim ***** válasza:
Menj be a patikába, és kérdezd meg, szerintem meglepően olcsón fogsz kapni valami port.
2010. jún. 11. 12:52
 6/12 anonim ***** válasza:
Legtöbb csontritkulásos esetnél éppen az a baj, hogy nem szívódik fel rendesen a kalciumot tartalmazó táplálék /sem/. Ezért vannak kifejezetten olyan gyógyszerek, melyek megkerülik az emésztőrendszert. Én ilyent kapok.
2010. jún. 11. 19:15
 7/12 anonim ***** válasza:
Csontritkulás esetén ha olcsó dolog a calcium tabletta,amit szinte minden élelmiszerboltban meg lehet kapni,de minden tejtermék hasznos,a banánt is tudom ajánlani.Ugyanakkor a mozgás,sport segít ha nem túlságosan durva a csontritkulás.De ez főleg nőknél a lecsökkent ösztrogénszint miatt következik,emiatt nem képes beépíteni a Ca-ot.D-vitamtartalmú készítményeket is fogyasztani kéne mellé.Ösztrogéntartalmú vagy termelésfokozószerek is jól jöhetnek.Például napozáskor egyébként nagyon sok D-vitamin termelődik a szervezetben.
2010. jún. 13. 20:08
 8/12 anonim ***** válasza:
Túlzott calcium bevitel vesekő kialakulásához vezet. Calcium hiányod van?
2010. jún. 13. 21:13
 9/12 anonim ***** válasza:
52%
Előző vagyok. Még annyi? ne igyál sok kólát mert az csökkenti a kalcium mennyiségedet. Fogyassz tejtermékeket, tartalmaznak elegendő Ca-t, ami elegendő neked.
2010. jún. 13. 21:14
 10/12 anonim ***** válasza:
A D vitamin segíti a felszvódást. A tojáshéjat annyira nem ajánlom, inkább a túrót vagy más tejterméket és vigyázz a kólával és a vesekövekkel, ahogyan már előttem is mondták!
2010. jún. 17. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!