Melyik tojás a jobb? (bio, szabad, alternatív)
A tömegesen tartott hibridek- hús, tojó pl.- szinte mind gyógyszerekkel kezeltek- ,de a helyzet ennél is rosszabb. A nagy gyógyszercégek, vegyi üzemek tartanak legnagyobb állatneveldét- kis helyen, hogy gazdaságos legyen, hibrideket, amik 5x többet tojnak, 10x hamarabb lesznek vágósúlyban- a táplálékuk a saját ürülékükből készül, amit persze vegyszerekkel kezelnek, így lesz táp belőle újra - egyebek közt még a betegségeiket is helyben kezelik, de megelőzésre- a hibridek nem életképesek emberi vegyi dolgok és antibiotikumok, hormonok nélkül. Amit esznek- mint írtam- fekália és fertőtlenítők, antibiotikumok, hormonok stb. ....
Hogy melyik az a fajta állat, ami életképes gyógyszer nélkül? A régi magyar fajták, szabadon tartva, valódi normális táplálékkal etetve. Szárnyasok közül a magyar kendermagos, a búbos, a kopasznyakú és a sárga az, amik élő lények, és törzstenyészeteknél szerezhetők be.
Ha valakit érdekel esetleg: a racka juh, a szürke-marha nem kap kergemarha kórt!!!!! Drága ételek- főleg exportra mennek.....nekünk jön a mutáns szárnyas vegyszerrel tömve. Ez van.
Én csak a helyi, szabadtartásos tojást veszem - falun élek, így meg tudom venni helyben.
Abból se sokat fogyasztunk (egy tucat kb. egy hónap alatt fogy el kettőnknek). Azt nyilván nem tudhatom, hogy kezeli-e az adott gazda antibiotikumokkal a tyúkjait, de azt tudom, hogy szabadon tartottak és nem gmo-s takarmányt csipkednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!