Montessori vs. Waldorf? Melyik a jobb, miben mások?
4es, hát én nem pont ezt látom ismerőseimen. Mindennek nevezném őket, csak felkészültnek nem. Volt egy osztálytársam, waldorf általánosba járt, gimibe pedig hozzánk, közepesen erős gimibe. Képtelen volt beilleszkedni, nem értette, hogy miért kap egyest ha nem készíti el a házi feladatát, vagy odafigyelés helyett miért baj, ha a füzetbe rajzolgat, mikor az adott témáról rajzol. Már félévkor is bukott három tárgyból, év végén pótvizsgázott kettőből.
Harmadikig eljutott, aztán nem bírta tovább, annyi negatív élmény érte, hogy egy életre megutálta a tanulást. Most, 10 év elteltével is csak 8 általánosa van, de még normális munkahelye nem volt fél évnél tovább. Pedig amúgy kedves, aranyos lány. És ő nem egyedi eset, mástól is hallottam már ugyen ezeket, hogy waldorfból nem tudtak beintegrálódni az átlagos állami oktatásba.
5-s: a kiragadott példád egy 14 éves gyerekről szól, aki megszakította a waldorfos tanulmányait. Én nem erről beszéltem.
Amúgy igaz, aki nem akar semmit, annak jó lehetőség elkallódni. De ez akármelyik sulira igaz. Aki nem akar tanulni, az államiban is bukik, és semmivel sem jut messzebre, mintha waldorfos lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!