Ez normális? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
12 éves vagyok.Kis koromban imádtam a húst.Most pedig vega vagyok...és lassan nem szeretek semmijen ételt..és kevésbé vagyok éhes..nagyon kevés étel van amit megeszekk.
Ez normális?
2010. máj. 16. 15:10
1/4 anonim válasza:
Majd igy fogsz változni később is. Átesel ezen az időszakon és minden rendben lesz. A szervezeted majd jelez.
2/4 anonim válasza:
Szerintem kóstolgass, mindig új ér régi dolgokat! (az hogy leszoktál a húsról véleményem szerint helyes döntés :))Hátha újr amegízlik valami, vagy épp rájössz mit miért nem szeretsz :)
3/4 anonim válasza:
Én 20 éves vagyok és nagyon nagyon válogatós.Nem biztos,hogy kinövöd,én is így maradtam=)Az jó ötlet,hogy kóstolgass dolgokat,azért nem kell leragadni.Én pl már ott tartok,hogy a zöldbabfőzelék szaftos részét megeszem,a babot még nem tudom megenni7=) Viszont szerintem meg az marhaság,hogy nem eszel húst,főleg ennyi idősen.Csomó minden van benne amit más élelmiszerből nem tudsz beszerezni,szóval ha nem akarsz minden féle hülye betegséget akkor még várj a vegetáriánus étrenddel...főleg mivel finnyás vagy.A vegáknak meg minden félét kéne enni,ahhoz,hogy beszerezzenek minden szükséges vitamint meg ásványi anyagot és éhesek se legyenek.Szóval szerintem azrt néha kéne húst is enned.
4/4 anonim válasza:
Semmi probléma azzal ha nem eszel húst. A húst emészti meg a szervezet legnehezebben. Felmérések kimutatták h a vegák sokkal egészségesebbek és nem fordul elő a magas vérnyomás valamint szív és érrendszeri betegések. A hús lehet h jó, de amit a boltban veszel, nem feltétlenül, ugyanis a felgyógyszerezett állatok húsa nagyon sok méreganyagot raktároz el. És ezt eszed meg. Persze egy házi csirke, vagy disznó tökéletes, de a húst semmiképp sem szabad túlzásba vinni. Az egészséges táplálkozás pedig ott is fontos, h mit mivel eszel. Pl a legtöbb ember savasítja a gyomrát azzal, h a szénhidrátot fehérjével eszi. Nem jó. Mert a szervezet úgy dolgozik, h egyszerre egyféle dolgot tud emészteni, mert ha savasat eszel, akkor lúgosít a szervezet, a megfelelő gyomornedveket "hívja", de ha keverjük a dolgokat, nehezen emészt. Persze azt is feldolgozza, csak nehezen. Sok ember ezért refluxos stb...Erre oda kell figyelni. Pl ha húst ezsel akkor csak zöldséggel, salátával. Szénhidrátot ne edd hússal. A rizs-hal, vagy krumpli-hús nem jó összeállítás sajnos. Pedig finom. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!