Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Honnan tudhatom meg, hogy egy...

Honnan tudhatom meg, hogy egy C vitamin teljesen természetes alapú?

Figyelt kérdés
Láttam már pl. a Swanson cég C vitaminját, amire ez volt írva, de hát ki tudja?
2008. szept. 24. 20:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Milyen rákkeltő anyagra gondolsz?
2012. jún. 16. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 Jobbos válasza:
A Nátrium-aszkorbát az L-aszkorbinsav (C-vitamin) nátriumsója. Bioelérhetősége jobb az aszkorbinsavénál, így annak hatékony alternatívája.
2012. dec. 8. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
Semmi bajom Chen-el és a termékeivel,de az 1200mg-os C-vitaminjában töredék rész a csipkebogyó.Ugyanúgy gabonaalapú,ahogy a legtöbb C-vitamin,némi gyümölcskiegészítéssel.Ha csak csipkéből állna,kevesen engedhetnék meg maguknak.
2012. dec. 8. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 cydor válasza:

Mégis milyen lenne??

A c-vitamint valamilyen termett élelemből, pl paprika, csipkebogyó stb vonják ki..

Nincs mesterségesen előállított c-vitamin tabletta..esetleg ételek dúsítására használnak ilyesmit, denem hinném. Amikor én ezt tanultam, avitaminok még csak természetes eredetűek voltak...az előállításában, kivonásában lehet eltérés,de a hatóanyag azonos.


nagy tévedés. amikor Te tanultad akkor még valószínüleg minden gógyszert növényi drogokból állítottak elő (legalábbis a többségét) kb a 70-es évekig. aztán egyre jobban bejötta a sokkal olcsóbb szintetizált anyagok.

a gyógyszertári aszkorbinsavat E300 kukoricából állítják elő (talán a keményítőből, ezt nem tudom) tehát valamilyen szinten természetes anyagot is tartalmaz, de a késztermék, szintetikusan lesz előállítva.

2013. ápr. 4. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 cydor válasza:

"Nátrium aszkorbát: E301

Nátrium aszkorbát: az aszkorbinsav (a mesterséges C-vitamin=E300) sója,..."


ne ferdítsül el az eredeti választ azzal, hogy kiemeljük a szövegkörnyezetből. szóval a nátrium aszkorbát a só. a hidrogén helyére nátrium lép be. mivel a nátrium alacsony vegyértékű, ezért könyen tud működni ez a só is szabadgyök fogóként, de nyilván kevésbé mint a tiszta aszkorbinsav.

azt meg hogy melyik szintetikus leginkább az árából lehet látni. amugy én is gyógyszertárit veszek, illetve legutóbb bioboltban vettem por alakban. biztos hogy szintetizált, de a tablettásnál jobb. az acelora illetve a csipkebogyo c vitamin a legjobb amugy.

2013. ápr. 4. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim válasza:

"Egyetlen gramm C-vitamin kinyeréséhez legkevesebb 1,5 kg paprikát, vagy 2,5 kg citromot, vagy 4,0 kg paradicsomot kellene felhasználni. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen „természetes C-vitamin”-ból egyetlen kapszula is több száz forintba kerülne, mire eljutna a fogyasztóhoz. Egy 100 darab „természetes C-vitamin” kapszulát tartalmazó doboz ára nem valószínű, hogy kevesebb lehetne kb. 30 ezer forintnál."


Ez egy idézet innen: [link]



Itt bővebb magyarázatot kaptok a természetes és a szintetikus vitaminok fogalmáról :)


Halkan jegyzem meg, hogy Dr Chanes c vitaminjában, ugyanaz az aszkorbinsav van, mint az élelmiszer adalékanyagként ismert E300. Hóttökmindegy, hogy miből nyeri ki.

2013. aug. 6. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:

# 1/16-nak!

"Az aszkorbinsav gazdaságosan előállítható a Reichstein és Grüssner által 1936-ban kidolgozott szintézissel, ami még ma is használatos. Ez a szintézis a legolcsóbb cukorból, a D-glükózból indul ki. Ezt először hidrogénezéssel szorbittá telítik, majd ezt mikrobiológiai oxidáció segítségével L-szorbózzá alakítják. Ennek hozama 60%. Az L-szorbózt acetonnal 2,3-4,6-diaceton-L-szorbózzá kondenzálják, majd ennek hidroximetil-csoportját kálium-permanganáttal karboxilcsoporttá oxidálják. Ekkor 2,3-4,6-diaceton-2-keto-L-gulonsav képződik. Ha ennek a vegyületnek a vizes oldatát rövid ideig melegítik, a védőcsoportok az oldat saját aciditása folytán lehidrolizálnak. Az ekkor képződő 2-L-gulonsavat sósav jelenlétében melegítik. Ekkor enolizáció történik és a γ-laktongyűrű kialakul, aszkorbinsav képződik. A szintézis legkényesebb lépése a 2-keto-L-gulonsav aszkorbinsavvá alakítása. A szintézisre emiatt két változatot dolgoztak ki, ekkor a 2-keto-L-gulonsav 53%-os hozammal alakítható L-aszkorbinsavvá, és 100 gramm glükózból 20-30 g aszkorbinsav nyerhető." Ha ez neked természetes, akkor nagy a baj!

2014. ápr. 19. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
Kedves 3-as válaszoló, hol lehet anyagot találni arról, hogy a nátrium-aszkorbát rákkeltő volna? Én még sose hallottam erről, és most próbáltam rákeresni, de nem volt eredményes a kutatás.
2017. jan. 9. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!