Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Azt halottam, hogy a multikban...

Azt halottam, hogy a multikban árult sárgarépát nem földben termesztik hanem tápoldatban. Igaz lehet ez? Akkor nem éppen egészséges.

Figyelt kérdés
2016. márc. 8. 11:08
 1/9 anonim ***** válasza:
74%
Van olyan technológia, de nem biztos hogy azt használták. Azt a baromságot meg nem tudom honnan vetted hogy ez nem egèszsèges, de egy tápoldat pont sokkal ellenőrizhatőbb, mint egy szabadföld.
2016. márc. 8. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A Hidrokultúrás növénytermesztésben nincs semmi különleges vagy veszélyes.
2016. márc. 8. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
A földben termesztett répát is táp-oldatozzák.
2016. márc. 8. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Hát, hogy mennyire egészséges, azt nem tudom, de a nyuszim nem eszi meg, az biztos. miért nem piacon vásárolod termesztőtpl?
2016. márc. 12. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Te 4#-es. A piacon a nagyobb kereskedők ugyanott vásárolnak/a nagybani piacon/mint a multik. Az,hogy a piacon az ún. őstermelők árulják azt amit saját maguk a kiskertjükben termeltek meg, már régen a múltté.

Van külön termelői piac, de ott baromi drága minden.

2016. márc. 13. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Pár évvel ezelőtt egy Amerikából hazalátogató ismerősöm mondta, hogy ő csak olyan pl. almát vesz meg amiben van kukac, mert ami vegyszeres abba még a kukac sem megy bele.


Azért több mint beszédes, hogy még az állatoknak sem kell a vegyszeres "élelmiszer", velünk meg mindent megetetnek és akkor csodálkoznak, hogy ennyi a beteg.

2016. márc. 14. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Talajfertőtlenìtő, műtrágya, csávázott mag, gyomìrtó tőbbször is, majd féreg elleni permet, esetleg egér elleni méreg amit az eső v. locsolás belemos a főldbe. Tessék kész az őstermelés.
2016. ápr. 26. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

A hidrokultúrában termelt zöldség sokkal egészségesebb, mert nem kell gyomirtózni, csak a vízhez keverik a tápoldatot amiben benne vannak a növénynek szükséges tápanyagok, majd ennek az összetételét felügyelik hogy a lehető legoptimálisabb legyen. Nem műtrágyáznak és rovarirtóznak ész nélkül, mint a hagyományos termelésben.

Így kímélik a környezetet, kevesebb a veszteség is, hisz minden palánta egyformán jut tápanyaghoz, nem lesz satnya egy sem. Kevesebb területen többet lehet termeszteni és kevesebb víz kell. Mesterséges fény mellett egész évben azonos minőséget lehet előállítani.

Éppen hogy fenntarthatóbb és egészségesebb a hagyományosnál.

2016. máj. 4. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Ó, azok a becsületes termelői piacos nénik, akik a domestos-os felmosóvízzel öntözik a "bio" salátájukat...
2016. máj. 6. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!