Azt halottam, hogy a multikban árult sárgarépát nem földben termesztik hanem tápoldatban. Igaz lehet ez? Akkor nem éppen egészséges.
Te 4#-es. A piacon a nagyobb kereskedők ugyanott vásárolnak/a nagybani piacon/mint a multik. Az,hogy a piacon az ún. őstermelők árulják azt amit saját maguk a kiskertjükben termeltek meg, már régen a múltté.
Van külön termelői piac, de ott baromi drága minden.
Pár évvel ezelőtt egy Amerikából hazalátogató ismerősöm mondta, hogy ő csak olyan pl. almát vesz meg amiben van kukac, mert ami vegyszeres abba még a kukac sem megy bele.
Azért több mint beszédes, hogy még az állatoknak sem kell a vegyszeres "élelmiszer", velünk meg mindent megetetnek és akkor csodálkoznak, hogy ennyi a beteg.
A hidrokultúrában termelt zöldség sokkal egészségesebb, mert nem kell gyomirtózni, csak a vízhez keverik a tápoldatot amiben benne vannak a növénynek szükséges tápanyagok, majd ennek az összetételét felügyelik hogy a lehető legoptimálisabb legyen. Nem műtrágyáznak és rovarirtóznak ész nélkül, mint a hagyományos termelésben.
Így kímélik a környezetet, kevesebb a veszteség is, hisz minden palánta egyformán jut tápanyaghoz, nem lesz satnya egy sem. Kevesebb területen többet lehet termeszteni és kevesebb víz kell. Mesterséges fény mellett egész évben azonos minőséget lehet előállítani.
Éppen hogy fenntarthatóbb és egészségesebb a hagyományosnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!