Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Van-e különbség a nyers és a...

Van-e különbség a nyers és a darált (zacskós) búzacsíra között?

Figyelt kérdés
A netes leírások 98%-a a még élő, nyers csírát vesézi ki. De mi van a bioboltokban kapható darált állagú zacskós kiszerelésű búzacsírával (pl. D.Natura, stb). Mennyit veszít ez a búzacsíra az élettani hatásaiból?

2016. febr. 3. 15:44
 1/5 Salx Narval ***** válasza:
Hogyne lenne, a nyers csírában szinte nincs vitaminveszteség még hosszabb tárolás esetén sem, ezzel szemben még a legmodernebb fagyasztva szárítás is jelentős vitaminveszteséggel jár. Meg nem mondom neked, hogy miből mennyit veszít de a vitaminok jelentős része elveszik az ásványi anyagok, nyomelemek nem vagy csak csekély mértékben. A friss élő csírát meg sem közelíti a szárított, de ez más zöldségeknél és gyümölcsöknél is így van.
2016. febr. 4. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Ja, hogy ez fagyasztós eljárs? Ezt nem tudtam, köszönöm.


Hogyan lehet nem fagyasztóshoz hozzájutni, ha nem akarok otthon a csíráztatásával sk. bíbelődni? Lehet venni valamilyen más formában?


Illetve a Korpákra ez nem vonatkozik, ugye? Mármint, hogy a zacskós búza/zab korpák nem fagyasztósak, wergo nem veszítik el a fontos élettani hatásaikat, ugye?

2016. febr. 4. 10:09
 3/5 anonim válasza:
Az egyik nyers, a másik darált.
2016. febr. 21. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 Salx Narval ***** válasza:
Ha nem szárított csak darált akkor gyakorlatilag ugyan olyan jó mint az élő, csak hamar meg kell enni. Nem láttam még ilyent azért gondoltam, hogy szárított.
2016. febr. 22. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Ezeket a búzacsírákat a bioboltokban lehet kapni és ezek búzacsíra-pelyhek. Kb. csak ilyen formában lehet hozzájutni, ha nem akarsz otthon bíbelődni a csíráztatással. Ha még nem láttál ilyet, akkor mire válaszolsz? A semmire?


Ezek a búzacsírák (pelyhek?) így néznek ki:


[link]


A kérdésem az volt (és akkor ezek szerint még most is áll), hogy mivel ez a búzacsíra pehely kinézetre is marha messze áll a nyers élő csírától, s mivel ez egy feldolgozott állagú zacskós csírapehely, mennyit veszít ez azokból az élettani hatásokból, ami a nyers, élő búzacsírára vonatkozik? (amivel tele van az internet)


Kéne tudni az előállítás módját (a fagyasztás ezek szerint kamu válasz volt, amolyan vaktában lövöldözés = ő még nem látott ilyet...)

2016. febr. 22. 09:27

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!