Melyik vitamin hiánya okozza a körmön a fehér foltokat?
Figyelt kérdés
2016. jan. 24. 15:32
2/7 anonim válasza:
Nem vitaminhiánytól lesz fehér folt a körmön, hanem ásványhiánytól: pontosabban a Ca-hiánytól. Igyál Ca-tablettát és mellé C-vitamint. (Fokozza a felszívódást.)
3/7 Salx Narval válasza:
Jól írják, vitamin és nyomelemhiány is okozhatja, az említetteken kívül még számos más is. Néha az is előfordul, hogy vitaminban és ásványi anyagokban gazdag étrend mellett is hiánytünetek mutatkoznak mert a szervezet nem képes hasznosítani őket. Ajánlott ilyenkor egy kis étrendváltás pl nyers ill párolt zöldség, gyümölcs (mindenféle) olajos magvak, szintén vegyesen kb fél maréknyi naponta, teljes kiőrlésű gabonák vagy pékárú esetleg csíráztatott gabonák, tejtermékek, tojás, tengeri halak, kagylók, stb. Természetesen nem kell mindent egyszerre csak érdemes ezeket is beilleszteni az étrendbe. Ha ennek ellenére 1-hónap után sem múlnak a foltok kell kérni egy vérvizsgálatot, hogy célirányosan kezelhesd, vagy ha kell akkor kezeljék.
4/7 anonim válasza:
Én - bár régi információ alapján - úgy tudom, hogy a cink hiánya okozza.
Amióta külön cink tablettát is szedek, egyáltalán nem szokott fehér folt megjelenni a körmeimen...
5/7 grénusné válasza:
Én meg úgy tudom a sók só okozza a fehér foltokat a körmökön
6/7 raudaeirikr válasza:
Nekem meg c-vitamint emlegettek anno, inkább nem hiszek el semmit. Egy biztos: általános testi gyengeség okozhatja, de könnyen el tudom képzelni hogy a bőrrel összefüggésben egyszerű pigment-jelenség. Egy biztos: jó erőnléttel és rendszeres, sok szabadban tartózkodással 2 év alatt elmúlik. Ne feledjük hogy a hal és fókazabáló eszkimók mindig makkegészségesek voltak, míg a "kulturált és fejlett" népek egy hónap alatt skorbuttal kezdenek döglődni. Egyszerűen a keveset is jobban hasznosítja és gondosabban tárolja a test, ha jó formában van.
7/7 anonim válasza:
Jól írják itt feljebb, a cink hiánya okozza a fehér pöttyöket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!