Csak nekem "mániám" a minél egészségesebb, egyszerűbb életmód?
Tehát az élet minden területén törekszem arra, hogy minél kevesebb feldolgozott, vegyszerekkel teli termékeket használjak.
Pl. takarításnál bolti tisztítószerek helyett ecetet, szódabikarbónát és citromot használok.
Szépségápolásban is egyre több terméket cserélek le saját gyártmányra, pl. ajakápolót, bőrradírt, hajmaszkot, dezodort...
Étkezés terén is igyekszem minél több növényi táplálékot fogyasztani...
Engem nagyon érdekel ez a téma, de körülötten senkit nem látok, aki hasonlóan gondolkodna, neten találtam pár sorstársat azért. Van itt valakinek még hasonló "dilije"? :D
Nekem 21 évesen "ütött be", és lettem nevetség tárgya a családban.
Aztán némileg visszakoztam azóta, de az elmúlt tíz évben figyeltem arra, hogy ne egyek nagyon egészségtelen kajákat, kerülöm én is a vegyszereket, a felesleges kemikáliakat a tisztálkodásban, stb. stb.
Szerintem mi járunk a helyes úton, már abban az értelemben, hogy ez a sok "mű vacak" tele van olyan összetevőkkel, amelyek ilyen mennyiségben nem tudnak kiürülni a szervezetből, ergó csak halmozódnak és halmozódnak, hosszú távú hatásuk pedig minimum vitatott vagy nem ismert.
Ez egy kicsit "jobb félni mint megijedni" hozzáállás, de sokszor kiderült már, hogy az a legjobb a szervezetnek, ami a legközelebb áll a természethez, vagy természetes anyagokhoz. Az alapvető higiéniát betartva persze (de túlzásba vinni még azt is káros).
Soha nem mosakodtam a bűzös szappanokkal. Csak is mosószappant használok tisztálkodáshoz.
Az ételeim megválogatása meg nem felfogásomból ered, hanem kényszerből, mert a nátrium-benzoát és társai az nekem a legkisebb mennyiségben is fájdalmakat okoznak.
Zöldséget, gyümölcsöt csak olyan helyről szerezhetek be ami távol van forgalmas utaktól, főútvonalaktól.
Ennek oka az útjainkon koptatott gumipor, ami mélyen beveszi magát gyümölcseinkbe, zöldségeinkbe. Ezt nem lehet lemosni, mert a növény szerkezetébe ivódik. Ez egy annyira új anyag az élő szervezetnek, 30-40 éve még nem lehetett érezni, de ma már sok családban nem is egy autó koptatja gumiit. Ez egyre jobban bekerül élelmiszereinkbe, a szántóföldjeinken termelt étolajjal, és liszttel. Szervezetünk viszont nem tudja mit kezdjen vele, hisz fejlődésünk során 10 millió évig még csak hasonló sem volt jelen a földön!
Alapelvem, hogy nem kell a médiából ránk zúduló sok tudományos baromságot készpénznek venni amit a vitaminok és táplálkozás kapcsán belénk akarnak nevelni.
A táplálék az csak is szerves eredetű, a szervetlen vegyületeket a szervezet salakanyagként kiüríti, ha módja van rá!
A táplálék alkotóelemei közül nem a vitaminok a fontosak, hanem az adott étel milyen mennyiségben tartalmaz a levegőből oldott oxigént. Ezért a táplálék péppé rágásán van a hangsúly, hogy mennél több nyállal keveredjen. Az oxigén a beleinkben élő önálló életformáknak kell, amik az emésztést végzik. (baktériumok, élőflórák, vagy bárhogy is nevezzük) Ugyan is ezek állítják elő azokat az enzimeket, vitaminokat amikre a szervezetnek szüksége van.
A tudomány nagyon is el van telve a vitaminok felfedezésétől, de mindez mit sem számít, ha szervezetünk képtelen alkalmazkodni. A szervezet alkalmazkodóképességét viszont csak is oxigénnel lehet javítani, doppingolni!
Egyáltalán nem. Sokan titokban tartják, hogy ne tartsák őket különcnek, vagy olcsónak.
De van, aki allergiára fogja, pedig semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!