Szódabikarbónás hajmosás. Most akkor én vagyok a béna?
Ma volt a második alkalom hogy szódabikarbónäs esecet hajmosást csináltam. Megcsináltam mimdent, minden oké volt és ugyanúgy jártam mint első alkalommal. Megszárítottam a hajam és úgy néztem ki mintha egy bödön zsírt a fejemre kentem volna... Túl kevés szódabikarbónát használnék?
A recept amit én használok: 2tk szódabikarbóna 1l lanygos vízben és 2evokanál ecet 1l langyos vízben.
Valaki segítsen :/
19/l
A szódabikarbóna lúgos, ha ezt ecettel (ami sav) kevered, akkor a kettö közömbösíri egymást, azaz ugyanott vagy, mintha síma vízzel mosnád a hajad.
Eleve nem látom értelmét a dolognak, mert a szódabikarbóna nem természetes anyag, azaz a bió életmódhoz semmi köze.
De ha mindenképpen használni akarnád, akkor elöször a szódabikarbónával (magában, nem keverve semmivel) mosd meg a hajad és utána, ha már kimostad belöle, öblítsd le ecetes vízzel.
Én ezt a receptet találtam:
Hozzávalók
•1 evőkanál szódabikarbóna (érzékeny fejbőrűeknek 1 kiskanál
• 2.5 dl víz
• 1 evőkanál almaecet
• 2.5 dl víz
Hajmosás sampon nélkül (szódabikarbóna – almaecet)
Elkészítés
Egy üres flakonban keverjük össze a szódabikarbónát meleg vízzel, egy másikban az almaecetet meleg vízzel. Vizezzük be a hajunkat, majd tegyünk rá a szódabikarbónás vízből (hajhosszúságtól függően, akár az egészet). Masszírozzuk jól a hajunkba, majd öblítsük le. Utána öntsük rá az almaecetes vizet, ezt is masszírozzuk a hajunkba, majd öblítsük le.
Persze lehet kapni olyan sampont is, ami nem tartalmaz ártalmas anyagokat, az normálisan megtisztítja a fejed, és nem lesz borzas a hajad, én Balea Ultra sensitive sampont használok, nem tartalmaz parfümöt, szinezéket, tartositószert, illoolajokat, glutént, parabéneket, szilikont és paraffinolajat. Ára is jó, 500 Ft körül, alatt van.
nem vagy bena csak gyakorolni kell
ha zsiros a hajad, akkor nyilvan nem eleg a szodabikarbona
en is csinaltam sokat, az elejen ovatos voltam a szb-vel ugyh zsiros maradt a hajam vagy nagyon hamar zsirosodott
volt h tul sokat raktam akkor meg szena szarazsagu lett a hajam
probalkozz sokat, egyszer kell eltalalni a megfelelo mennyiseget es utana jo lesz
en ott szurtam el hogy mindig szemre meregettem ugyh sose lett megfelelo ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!