Miért olyan egészséges a zabpehely?
Figyelt kérdés
2015. febr. 19. 16:38
1/8 anonim válasza:
Mert magas a rosttartalma, és alacsony a glikémiás indexe (adott mennyiségű szénhidrátot relatíve kicsi inzulintermelés árán tudsz feldolgozni, ha zabpehely formájában fogyasztod - ez kíméli a hasnyálmirigyet, és hosszú távon védi az ereket).
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Akkor esszük. :)
2015. febr. 19. 16:47
3/8 anonim válasza:
Nem "olyan" egészséges, csak divatba jött. Az emésztést segíti. De erre más élelmiszer is jó.
4/8 A kérdező kommentje:
Mint pl? Sorolhatnál egy párat. Köszönöm.
2015. febr. 19. 17:05
5/8 anonim válasza:
A glikémiás indexe nem alacsony, mert a 67 közel sem az, de a rosttartalma miatt nagyon jó, meg legalább nem finomított szénhidrát, tehát egészséges. Ha nem fogyókúrás céllal eszi valaki, akkor nagyon jó :)
6/8 anonim válasza:
Itt az áll, hogy 40-es a glikémiás indexe:
Nem tudom, melyik adat a helyes, te honnan szerezted az információt?
7/8 anonim válasza:
Maga a zabpehely alacsony GI
Ha teleteszed cukorral vagy akar mazsolaval, vagy az instant verziot hasznalod, vagy nem vizzel keszited hanem mondjuk fozotejszinnel, akkor magas GI lesz.
Ha az ures, natur zabpelyhet pl reszelt almaval keszited el es vizzel, akkor marad alacsony GI
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi!
2015. febr. 25. 14:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!