A tejfölös poharak nem károsak a benne lévő tejfölre, és így ránk is?
Én dolgoztam már tejgyárban és eléggé úgy emlékszem, hogy forrón teszik bele a tejfölt, és napokig melegen tartják, vagy hidegen teszik bele de aztán melegen tartják napokig. Na most akkor a tejfölbe sok minden beleoldódhat, márpedig egy vacak tejfölös dobozra sose írják rá, hogy BPA mentes.
Ettől még az életem hátralevő részében enni fogok tejfölt, mert nem tehetem meg, hogy nem.
De azért így kicsit káros, nem?
Meg akkor már az összes joghurt is.
Vagy tegyük fel nem bizonyított, de akkor is csak mint reálisan gondolva rá, egyáltalán nem természetes, hogy az élelmiszereinket egy mű gyári anyagban tárolják a gyártás után hetekig hónapokig és utána megesszük. Sokat gondolok azokra, ahol folyadék vagy folyékonyabb étel van a műanyagban. És a műanyagból készült vízforralókból a víz a teához...
Ami kevésbé zavar az a kekszek,csokik, tészták, mert az szilárd , de attól még az is sokszor hozzáér a műanyag zacskókhoz. Lehet nem káros, de azért nem is természetes. No mindegy ettől azért még ugyanúgy járok majd boltba, nem dőlt össze a világ, csak elgondolkodtató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!