Vannak itt olyanok akiknek sikerült paleo életmóddal kigyógyulniuk egy autoimmun betegségből?
nem ez egy baromság…
érdekes, van aki fogyott vele, de meggyógyulni nem fogsz, max ha olyan ételallergiád van, amit a paleoval nem eszel..
az autoimmunnak ehhez nincs köze
/táplálkozástudományt tanultam, nem csak a hasamraütöttem/
előző, az egy dolog, h táplálkozástudományt tanultál, de annyi hülyeséget tanítanak ezalatt a címszó alatt.
pl. diplomás dietetikusok konzerv ételeket ajánlanak, tejtermékeket ajánlanak méregtelenítéshez, két hónapig tartó éhezést ajánlanak napi 9 órát dolgozó embernek, hogy csak az utóbbi pár hónap óriási bromságait említsem, ami a közvetlen baráti körömben történt.
egyáltalán nincs a topon a magyar oktatás ezen a területen.
Én a Semmelweis Egyetemen végeztem dietetikusként, nos ott nem tanítanak olyat, h a táplálkozásnak bármi köze lenne az autoimmun folyamatokhoz, pláne olyat nem egy adott étrend betartásával javíthatunk egy autoimmun beteg állapotán, esetleg meggyógyíthatjuk.
Aztán autoimmun pajzsmirigy betegségem lett és nem tetszett az a megoldás, amit a doki mondott, főleg, h rosszabbul ettem tőle...
Más megoldást kerestem és találtam.A gyakorlatban kiderült, h igenis van köze a táplálkozásnak a betegséghez és megfelelő étrenddel meg lehet gyógyulni (a kötözködők kedvéért: maximális tünetmentesség érhető el, mellékhatások nélkül)
Nem a paleo a tuti megoldás, de alapnak jó.Ami fontos: a paleoban (túl)sok omega6-ot fogyaszthatunk, autoimmun szempontból ez kerülendő. 100%-ban kerülendő a glutén és a tejtermékek is.ezek mondjuk megegyeznek a paleoval.
Keress rá, h 'autoimmun protokoll' sok hasznos info van.
Facebook-on csatlakozz olyan csoporthoz, ahol 'autoimmun gyógyulás' jellegű a név és nem főként a paleon lovagolnak.
Hasznos olvasmány még a GAPS diéta (bár elsőre úgy tűnhet, h az más bajra van, erre is tökéletes)
Legfontosabb info: mindenki különböző, NINCS olyan diéta/módszer, ami tutira passzol hozzád, mindig személyre kell szabni!
Én nem szedek gyógyszert, nincs tünetem, laborleleteim tökéletesek és jól érzem magam!
Ha a doki utasításait követem, akkor most egy vödör gyógyszert szednék, nem lenne hajam, 160kg lenném már, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!