Mit lehet tudni a különböző lisztekről? Fajták, teljes kiőrlésű stb. mi a legjobb, legegészségesebb, legkevésbé hizlaló?
Egyelőre csak teljes kiőrlésű tönköly búza lisztet használok,de ezen szeretnék lazítani. Melyik a legkevésbé hizlaló és a legegészségesebb? Itthon főzött kajákba, sütikbe...pl. kukoricaliszt, rozsliszt?
Vásárolt kenyerek között a rozskenyér?
Kekszekben pl. sokszor írják, h búzaliszt ugyan, de teljes kiőrlésű...az jó? Szóval a teljes kiőrlésű búzaliszt mennyivel jobb, mint a sima?
Attól függ mire akarod használni, mit szeretnél elérni, mit főznél belőle. A rozs, teljes kiőrlésű liszt éppúgy glutént tartalmaz, így max annyival jobb a finomlisztnél, hogy ugye több rostot tartalmaz. Kelt tésztát például csak ezekből a lisztekből lehet készíteni.
Bármi máshoz gyakorlatilag lehet egyéb növényi liszteket használni, amik legnagyobb előnye, hogy gluténmentesek, jó például a rizslizst (pl.: piskótába, muffinba, palacsintába), zabliszt szintén sok mindenbe jó, a kalóriaértékük, szénhidráttartalmuk egyébként elég hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!