Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Fogyni szeretnék (Futás...

Fogyni szeretnék (Futás beiktatása)?

Figyelt kérdés
Diétázok már kb. 1 hónapja. Kórházban is voltam magas vérnyomással(169-el mentem be. Most átlagban 135 körül mozog). 16 éves vagyok! 103kg-ot mértek rajtam. Most 98kg-ra sikerült leadni úgy, hogy lemondtam az üdítőről,az esti evésekről, nassolgatásokról. Elszeretnék kezdeni futni is. Tippeket szeretnék hogy egy héten hányszor? Napi alkalommal? Vagy 2 naponta? És hogy mennyit? Fél órát? Vagy először csak kicsit, és ahogy érzem egyre többet? (A diéta mellett természetesen) A válaszotokat várom. Előre is köszönöm.

2015. jan. 6. 19:53
 1/1 anonim ***** válasza:

Elsősorban egy orvost kéne megkeresned, de legalább egy személyi edzőt. Sajnos ez már nem pár kilócska felesleg, amit kocogással le tudsz adni. Az sem biztos, hogy ajánlott a futás számodra, mert tönkretenné az ízületeidet és még több problémát okozna hosszabb távon (ehhez lenne jó orvosi szakvélemény).

És a diéta alatt nem tudom mit értesz, de ha csak annyit, hogy elhagytad a nasit és az üdítőt az jó kezdet, csak még önmagában kevés lehet a megfelelő eredményhez - persze attól függ, ezen túl miket eszel alapból. A megfelelő étrend összeállításában is tudnak neked segíteni, ha szükséges.

Menj el egy konditerembe és ott fizess ki pár órát a személyi edzőnek (hidd el, megéri), segít elindulni. Utána már csak elég kitartásra lesz szükséged. Ha tavaszra leadsz pár kilót, akkor szóba jöhet a kinti futás is. Így télen inkább csak futópaddal próbálkozz, mert a szervezetnek szokni kell és nem a mínuszokban kell elkezdeni. :)

2015. jan. 7. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!