A hidrogénezett pálmazsír kismértékben is nagyon káros?
Figyelt kérdés
Pár hete főztem több üvegnyi lekvárt kevés nádcukorral és steviával, és csak most vettem észre, hogy a zselésítőben hidrogénezett pálmazsír is van. Most dobhatom ki az egészet? Direkt azért csináltam, hogy ez a lekvár egészségesebb változata legyen.2014. jún. 23. 14:02
1/2 anonim válasza:
Miért, a hidrogén káros? A vízben is van, kétszer annyi, mint oxigén.
2/2 anonim válasza:
Ez nem a hidrogénről szól. Azért hidrogénezik a zsírt, hogy sűrűbb legyen, beállítják vele az olvadási jellemzőit is. Hidrogénezéskor a zsírok telítődnek, a molekulaláncok formája megváltozik, viszont a folyamat során transzzsírsavak is keletkeznek, amik egészségtelenek.
Szerintem amennyi zsír a zselésítőben van (ha lekvárra gondolok, nem tudom elképzelni, hogy komoly mennyiségű zsír legyen benne), nem teszi nagyon egészségtelenné. Meg van szabva, hogy transzzsírból mennyit tartalmazhatnak az ételek, hogy ne egyél belőle sokat, de amilyen kevés a lekvárban van, és amilyen keveset eszel egyszerre a lekvárból, biztos, hogy nem lesz semmi káros hatása :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!