A tulerett, barna foltos banan fogyasztasa karos az egeszsegre vagy nem?
Sokszor csak a héja barna.
Belül teljesen jók
...ugy tudom, azert barnul meg a banan, mert rothadasnak indul, ebben peneszek vannak, ami koztudottan kerulendo.
szoval nem vitatkozni akarok, csak elfogashato magyarazatot keresek pro es kontra.
Attól hogy egy gyümölcs érett vagy túl érett még nem indul rohadásnak. a banán egészséges, még akkor is ha túlérik.
Ilyenkor összepasszírozzák, és süteményekbe, turmixokba, ételekbe teszik..
csak hogy tud:
" Mivel a gyümölcs (valójában lágy szárú növény) könnyen emészthető, ezért kisbabáknak is adható, a gyomorból 110 perc alatt kiürül. Ajánlható gyomorfekélyben szenvedőknek, ugyanis az orvostudomány gyógyhatásúnak tartja. A-, U-, E-vitamint, vasat, rezet, jódot, mangánt és foszfort tartalmaz. Jelentős szénhidrát tartalma miatt fogyókúrázóknak nem ajánlott."
Ha egy foghagyma-gerezden barna folt van, azt ugye kivagjuk, vagy az egesz gerezdet is.
Ha a sargabarack vagy cseresznye puha, barnas eldszinezodesu, szinten nem esszuk meg, es foleg kompotba nem rakjuk.
Akkor miert lenne egeszseges a banan melyen feketes foltok vannak (meghamozas utan)?
A banán így-sem úgy-sem tartozik a túl egészséges gyümölcsök közé, mivel Chile, Paraguay, stb vidékeken éretlenül szedik, csomagolás előtt lefújják érlelésgátlóval, majd több ezer km-t utazik mindenféle körülmények között, aztán megy a banánérlelőbe, Bp-en van ilyen pld Soroksáron.
Az Unicef-nek volt egy tényfeltáró riportfilmje(ha igaz?!), milyen embertelen körülmények között dolgoztatják a gyerekeket ezeken a banánültetvényeken, az életük szinte semmit nem ér, egy szál rongyban vannak, így az érlelésgátló, amit vastagon permeteznek a gyümölcsökre, hamarosan megbetegíti őket és sokuk meg is hal. Namost a banán héja azért nem olyan vastag, hogy ellenálljon és sokan ártalmatlannak vélik a világ másik végéből ideszállított gyümölcsök héját, pedig nem árt vigyázni!!
A tápanyagtartalma sem magas, én az utolsók között ajánlanám a banánt.
#2 pedig nagyon naív :) Ajánlanám az alábbi könyveket: Cenzúrázott egészség, Halál a konyhában, Mi van a levesben? - gazdasági érdekből magasan tesznek rá, hogy milliárd emberből hánynak ártanak ezzel, vagy azzal.
Szóval ha van más, ne sűrűn együnk banánt, mármint azok, akiket érdekel a jó egészségi állapotuk megőrzése.
hogy ellenkezőt is irjak: sok ismerősünk van a fülöp szigetekről és ők már akkor sem eszik meg a banánt ha egy pici folt van rajta,csak ha teljesen egészséges!!
szerintem őt tudják,hogy mi ennek az oka hogy csak ép és egészségeset fogyasztanak (ott sok terem)
amúgy én is megeszem ha kicsit barna, de amit itt olvastam az érleléséről-- hát ezek után nem fogom:-((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!