Az izületi folyadék mennyisége növelhető valahogyan injekciós kezelés nélkül? Van rá valami házi kezelés?
Házilag nem. A térd elég bonyolult és összetett ízület, mindenképp menj vele orvoshoz. Ha lehet, ők sem műtenek, mert lassú és fájdalmas a felépülés, de ha jól tudom, injekcióval változtatható az ízületi folyadék mennyisége. Leszívni mindenesetre tudnak belőle; talán pótolni is, ha szükséges.
A ropogást viszont nagyobb eséllyel okozza porckorong-kopás. Nekem is ropog, füllel is hallható, és bizony a röntgen szerint az van, porckorongkopásom. Az ízületi folyadék mennyisége normális. Nem tudnak vele mit kezdeni, tornáztatnom kell, hogy a környező izmok minél nagyobb terhelést levegyenek az ízületről, és állagmegóvó gyógyszert szedek (Proenzi3). MIndenesetre első körben menj orvoshoz, az öndiagnózis ritkán szokott beválni.
nekem szuletesi hiba volt, a jobb terdemben joforman nem volt izuleti folyadek. injekcio, enyhe mutet. soha nem kelett ujratolteni, de erzekeny a terdem es kell vigyazzak hogy ne essek ra mert utes kozben veszithetek a beinjekciozott folyadekbol.
ha sulyos a helyzet, mindenkepp megeri. menj el orvoshoz mert valoszinubb a porckopas.
Köszönöm a válaszokat. :)
Amúgy ez sebészeti vagy ortopédiai probléma?
Melyik foglalkozik vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!