Paleo étrendet folytató hízni akar, miket egyen?
magkenyér, vannak ilyen lisztes is, ahhoz ehetsz tojást, sonkát és friss zöldségeket, pl retek, újhagyma
Olajos magva, dió, mogyoró, mandula, pisztácia ezek egészségesek és finomak is, akár húsokat is panírozhatsz be vele, salátákra is szórhatod
kókuszreszelék, mák
Köszönöm !
Kókuszliszt 200g 900 forint, Mandulaliszt 900 g 1900 forint kókusztejpor 300g 1200 forint. lyen árak mellett hogyan éljek normálisan havi 90.000,- forintos össz bevétel mellett? Ezért írtam, hogy az olcsó dolgokat nem ehetem a drágát meg nem tudom megfizetni. Az orvos meg nem írja fel azt ami adna egy kis energiát.
zsíros dolgokat + halat.
"Reggelire benyomok két főttojást, "
ez úgy hangzik mint egy lelkes anorexiás. szerintem 2 tojás egy átlag embernek semmi.
legyen inkább 4, mellé pár szelet zsíros szalonna, zöldség, valamilyen paprika-paradicsom.
az a baj, hogy a paleo diéta pont nem szénhidrátdús, tehát marad a fehérje és a zsír.
mogyoró nem földimogyoró mert ugye az nem mag, hanem hüvelyes. ráadásul ezek többsége mind csökkenti az ldl szintet, és akár vészesen alacsony is lehet a koleszterined miatta.
hízáshoz mozogni is kéne, ahhoz meg szénhidrát is kéne, tehát barnarizs. annak a leglassabb a felszívódása, nincs benne se glutén, se fitát. mellesleg ha nem is mozogsz, akkor is hízlal, az más kérdés, hogy a mozgásszegény életmód önmagában is olyan veszélyes, mintha rosszul ennél.
a 14es idióta, ne hallgass rá.
a laktózérzékenynek nem oxigénkamra kell, hanem kerülni a laktózt, bármilyen meglepő is. csak hüyleségeket írni könnyebb mint ismerni a szervezetet.
nem is kell ősember módra enned, csak kerülni azt, ami árt neked.
az ásványvizek egészségtelenek, kivéve, ha nincs bennük szénsav. pl termsézetes, csendes gyógyforrás.
ha a kormányt nézzük, akkor a csipszadó próbálja terelgetni az embereket, de az egészséges étel valóban drága.
próbáld ki a barnarizst, esetleg egyéb alternatív dolgokat a magboltnál. sőt, az édesburgonya neve ellenére nem krumpliféle, és nem gyorsan szívódik fel belőle a szénhidrát. éremes lenne utánaézni délamerikai magvaknak, csicsókának, csak ugye ha falun laksz, ezt nehéz beszerezni, kivéve ha termeszted.
ezt találtam még:
jellemzően többségük az országban is beszerezhetetlen, szóval marad esélyesnek az édesburgonya 21g/100zal.
igaz a cikkben szerepeltek gyümölcsök is, mint pl banán, ami köztudottan tele van cukorral, nem tudom mit keres paleo étrendben.
főképp, hogy a banán nem is létezett jelenlegi formájában a paleolit időkben.
Igazad van a banán nem őshonos és csak eldugít, de ez komoly ! És abban is igazad van, hogy a mentes ásványvíz az igazi, az a jó ha nincs benne szénsav, mert az izgatja, irritálja a beleket!
Jó csak ez is drága, szinte mindenhez eszem a kókusztejport, kókuszlisztet jó sűrítő, jó ízesítő. Jól nyugtatja a gyomrot a zellerszár főzve, köretnek jó a cukkini meg a karalábé. Főzve (párolva) a darált sertéscomb meg a csirke hús pépesítve megy. Főttojás is sok lecsusszan. És elbírod képzelni, hogy csak a főzve készültet bírom megenni, ha sütve van valami akkor meghalok a kínoktól !?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!