Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Fürdés/Hajmosás szappan és...

Fürdés/Hajmosás szappan és tusfürdő nélkül. Lehet? Mit használjak helyettük? (nem akarok NaOH-t használni)

Figyelt kérdés
2013. dec. 12. 14:51
1 2
 11/18 anonim válasza:

A mosódiófáról:

keress rá, a vadgesztenye erősebb is mint a mosódió (csak meg kell hámozni, majd kiszárítani) és hazai!

2015. márc. 11. 20:36
 12/18 anonim válasza:
Én is természetes megoldást keresek, de nem a bőröm miatt, hanem azért, mert epreket és paradicsomot szeretnék öntözni a fürdővízünkkel.
2015. márc. 11. 20:36
 13/18 anonim válasza:
Másik alternatíva lehet a jázminpakóca, azaz a szappangyökér.
2015. márc. 11. 20:37
 14/18 anonim ***** válasza:
78%

Szia! Persze, hogy lehetséges a mosakodás szappan és tusfürdő, sampon nélkül. Mit lehet ezek helyett használni? Például én vizet használok általában. Igaz, hogy tovább tart a tisztálkodásom, mint korábban, amikor használtam szereket.

Hallottam már olyat, hogy hajmosáshoz szoktak használni szappangyökér főzetet, vagy mosódió kutyulmányt, szerintem ezek is jók lehetnek.

Attól is függ, hogy valakinek mennyire válik be ez a fajta tisztálkodás, hogy például milyen étrendet tart, milyen életmódot él az ember. Pl. aki nyers vegán étrendet folytat, abból sokkal kevesebb büdös dolog jön ki, akár izzadság, lábszag, testszag témában, de még az ürülékének és vizeletének is alig van szaga.

Aki tejtermékeket, húst is fogyaszt, mindez sokkal büdösebb.

Saját tapasztalataimat írom le. Nagyon sok nyers gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Test- stb szagom alig szokott lenni, hajam nem zsírosodik!

Mostanában fekete nadály gyökeréből készült főzettel + tisztított vízzel mosok hajat, de korábban próbáltam más növényeket, gyógynövényeket is, de egyszerűen a lanygos - meleg víz is jó a célra önmagában (nekem). A gyógynöv. főzetet, ha csinálok, tisztított (R/O) vízzel szoktam készíteni, mert a normál csapvíztől - ezt tapasztaltam - valami izé rakódik a hajamra.

Mondjuk nagydolog után szoktam kézmosáshoz szappant használni, nem tudom, hogy azt el fogom-e hagyni, de így is jelentősen kevesebb kemikáliát használok és nekem bejön ez az életmód!

Fürdővízbe lehet cseppenteni illóolajat, ezek használatának érdemes alaposan utánaolvasni, mert van, amelyik fényérzékenyítő, stb. nem szabad egyiket sem túladagolni. De nagyon jók, fertőtlenítő hatásúak is vannak köztük, így, ha a tiszta víz tisztító erejében nem bíznál maximálisan, akkor kiegészíthetnéd a fürdést pl. illóolajakkal. Vagy sóval (szoktam azt is használni néha).

Nekem a zuhanyon is van szűrő és persze a csapon is (azon komolyabb). Tisztított vizet szokott fogyasztani a család.

A zuhanyszűrőkkel még kísérleti fázisban vagyok, úgy érzem, hogy még nem találtam meg az igazit.

A víztisztítómmal (a készült szűrt, tisztított vizet ivásra, főzéshez használja a család, én hajmosáshoz is) meg vagyok elégedve, de talán, ha most állnék vásárlás előtt, akkor desztillált víz készítőt vennék.

Remélem, hogy neked is be fog válni és tetszik majd ez az életmód. :-)

Ha például valakinek zsírosodásra hajlamos a haja, akkor ne fekete nadályt használjon hajmosáshoz, inkább citromlevet, almaecetet (hígítva) vagy olyan gyógynövényeket, amelyek zsíros hajra valók.

2015. ápr. 24. 09:08
 15/18 anonim ***** válasza:
70%

Ja, valaki írta, hogy a jázminpakóca az szappangyökér. A jázminpakóca valójában nem szappangyökér, hanem édesfű. Az édesfű nagyon jó gyógynövény, de azt nem tisztálkodáshoz használjuk, hanem általában édesítenek ezzel az emberek, talán úgy jobban ismeritek: stevia, sztívia.

Szappanfű [link]

Ez tényleg habzik, de átlagos drogériában nem lehet beszerezni már, viszont otthon termesztheti az ember.

Ez pedig a jázminpakóca: [link]

Tehát ezt édesítéshez használják; mostanában elég gyakran.

2015. ápr. 24. 09:13
 16/18 anonim ***** válasza:
14%

Anyám! Add el a házat, és vegyél rajta gyakori kérdéseket!

Innen sok minden haszontalanságot ki lehet olvasni. Pagócagyökér, disznósörte hajkefe, miegymás!

Mosni, mosakodni nem lehet szappannal! Ezen cselekedeteket vízzel kell csinálni!

2015. ápr. 26. 16:56
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

komolyan az agyam eldobalom. mai fiatal nok es azon torik magukat hogy a termeszetesseg neveben egyre apolatlanabbak legyenek.

agyam eldobom komolyan.....

a fenekedet kerdezo remelem azert kitorlod es nem sporolsz a WC papirral?

2015. aug. 23. 10:35
 18/18 anonim ***** válasza:
He utolso te nagyon korlatolt, attol hogy kitorlod wcpapirral még szaros marad ha már az igenyessegrol predikalsz illene megmosnod minden szaras utan.
2020. máj. 3. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!