A magvak, magvas kaják miért egészségesek?
Figyelt kérdés
Nem értem, mi értelme van magvas kajákat enni, mikor ugy ahogy van kiszarom egybe a magvakat? megse emésztődnek, nemsok haszna van igy sztem.2013. nov. 12. 13:47
2/6 automatakoktel válasza:
Ne felejtsd el megrágni.
3/6 anonim válasza:
Mert -kulonosen az olajos magvakban- sok a telitetlen zsirsav. A magvas pekarukban is, illetve az emesztetlen rostok teltsegerzetet adnak (csokkentik az etvagyat) vizet, epesavat, karos bomlastermekeket kotnek meg, novelik a szeklet tomeget, konnyitik az emesztest.
4/6 Vörösnefelejcs válasza:
A magyarban nem különböztetjük meg a magvat a szemtől. Hehe. AKkor mégis.
A paleo szerint, amit én nagyon logikásnak találok, a gabonafélék (szemek) magjai nem evésre valók, nem finomak és egy anyag megakadályozza, hogy akárhol csírázzanak, ezt is megesszük. A kicsírázott magban már nincs ez az anyag.
A magvak (termések, mint dió, mogyoró, len, napraforgó - tehát nem gabonafélék) meg evésre lettek kitalálva, jobban emészthetőek, ráadásul omega három is lehet bennük, mint a repce, len, vagy dió magjában. Termésében. A mákot darálva kéne enni, és a lenmagot is.
Elgondolkoztató, hogy valóban minek olyat enni, ami úgy jön ki, mint ahogy bement. :)
5/6 anonim válasza:
A magvak (olajos magvak, termések) hátránya a fitát tartalom lehet. Ezt leszámítva inkább előnyösek. A többit leírta Nefelejcs..
6/6 anonim válasza:
Az emésztetlen aprómagvak igen jó vastagbéltisztítók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!