A csipkebogyót hogyan kell kiszárítani?
Figyelt kérdés
Sok forrást találtam az interneten, de egyik sem egyértelmű. Ki kell szedni a magokat és úgy szárítani, vagy elég a két végé levágni és úgy kiszárítani?2013. okt. 22. 14:02
1/1 anonim válasza:
Ahogy én csinálom (idén is van már 1 kiló kiszáradva):
Leszedem,két végét levágom,majd kettévágom,késsel.
Aztán szétteritem tálcákon és naponta átforgatom kicsit. 20 fokos szobában 2 hét alatt tökéletesre szárad.
volt hogy csak a két végét vágtam le,de ugy nem ázik ki annyira.Viszont száradás után már nagyon rossz kettévágni,hólyagos lett a kezem mire tálcányit kettévagdostam.
Így inkább még most viszonylag puhán kettévagdosom.
Én nem magozom ki,felesleges,hisz ugyis át kell szűrni a teát.
Teát ahogy készitem: este a vizet megmelegitem 40-50 fokosra,1 literhez teszek kb 10-15 fél csipkebogyót,magostol,mindenestől,letakarom fedővel,reggelre kész a tea.Kis mézzel,citrommal izesitem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!