Mire jó a fokhagyma?
Száz grammja 26,3 g szénhidrátot, 6,8 g fehérjét, fontos ásványi anyagokat (káliumot, szelént), valamint B1-, B6-, C- és K-vitamint tartalmaz.Jó sok :-)
antibiotikus hatású,hatóanyagai sikeresen veszik fel a harcot a baktériumokkal, a vírusokkal, a gombákkal és az élősködőkkel,candidiázis nevű gombabetegség ellen használható, alkalmas a galandférgek és más bélparaziták kiűzésére.Fokozza az emésztőrendszer,az epe és a máj működését, fertőtleníti a bélrendszert.Tisztítja a légutakat,lehet hasznáni meghűléses betegségek gyógyításában, mivel nyers gerezdje vagy teája nyákoldó hatású. Asztma, köhögés, szamár-köhögés és hörghurut esetén a nyálkahártya kevésbé ingerlékeny a tejben főtt fokhagyma hatására.csökkenti a magas vérnyomást, segít megelőzni az érelmeszesedést.Nemcsak megakadályozza a koleszterin, illetve a zsír lerakódását a vérben, hanem képes a már lerakódott masszát feloldani, valamint csökkenteni a vér koleszterinszintjét.Az LDL-koleszterin csökkentése mellett azonban csökkenhet a HDL-koleszterin szintje is, emiatt az elfogyasztott mennyiségre ügyelni kell. A fokhagyma két hónap alatt érezhetően leviheti a vérzsírszintet. Ezenkívül gátolja a vérlemezkék összetapadását, s fokozza a véralvadás során keletkező fibrin oldását.
A fokhagyma sok helyen még mindig szerencsenövénynek számít, s hatásos ellenméregnek tartják,pl.vámpírok röviden :-)
kiűzni a téged körülvevőket a világból :)))
komolyra fordítva a szót: én azt hallottam a biológia tanáromtól, hogy vértisztító hatású.
Kellemesen ingerli az ízlelőbimbókat.
Úgy is mondhatnám, hogy finom, csak az nem rímel a "mire jó" kérdésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!