Aki nem használ mikrót, hogyan melegíti az ételt?
A levest és a folyadékokat oké hogy tűzhelyen, de pl főtt tésztát vagy rizst?
Elég sok rosszat hallani arról hogy mi történik az ételek molekuláris struktúrájával a mikrohullám hatására. Szeretném minél kevesebbet használni a mikrót, de egyes ételek felmelegítése igen problémásnak tűnik.
A mikrosütő nem atomreaktor.
Megrázza a vízmolekulákat az ételben, és ennyi.
Nem kell tőle félni.
Mindenre rásütik ,hogy káros meg rákkeltő aztán az ellenkezőjét is..Nettó marhaság ez a molekulaszerkezeti változás ,de ha nagyon félsz akkor gázon kevergetve vagy kis időre sütőbe rakva. Régen nem volt mikró és mégis sikerült a melegítés. Sok mikró "kombi" szóval van hagyományos fűtőszála is ,azzal is lehet próbálkozni.
De ez alapján az áram nem káros és természetellenes ? Mindent tűzön kell melegíteni a barlangban?
Tisztában vagyok a mikró működési elvével, ugyanakkor nem az interneten keringő "fészbukos legendák" alapján tájékozódtam, hanem valós tanulmányokból. A lényeg hogy egyes fehérjemolekulák valóban átalakulnak egyrészt a többedszeri melegítés/sütés, másrészt a mikrohullámú sugárzás miatt. Nem rettegek tőle, csak elgondolkodtatott és ha módomban áll, miért ne próbáljam ki?
Köszönöm a válaszokat! Már csak azért is hasznos tudni, mert mondjuk áramszünet esetén vagy ha tönkremegy a mikró, akkor is kell enni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!