Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Aki nem használ mikrót,...

Aki nem használ mikrót, hogyan melegíti az ételt?

Figyelt kérdés

A levest és a folyadékokat oké hogy tűzhelyen, de pl főtt tésztát vagy rizst?

Elég sok rosszat hallani arról hogy mi történik az ételek molekuláris struktúrájával a mikrohullám hatására. Szeretném minél kevesebbet használni a mikrót, de egyes ételek felmelegítése igen problémásnak tűnik.



2013. júl. 2. 19:50
 1/9 anonim ***** válasza:
Tészta és rizs alá szerintem kell egy kis folyadék (víz) és úgy kell tűzhelyen melegíteni az edényben. Vagy pl. krumplipürére egy kis tejet kell önteni és úgy melegíteni.
2013. júl. 2. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem alaptalan a félelmed a mikróval kapcsolatban, de ha nem akarod használni, akkor a kényesebb ételeket a sütőben melegítsed.
2013. júl. 2. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekünk nincs mikrónak, a rizst, tésztát is tűzhelyen simán meg tudom melegíteni, csak egy kis vizet rakok alája,és közben kevergetem, hogy azért le ne süljön.
2013. júl. 2. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:
Gáztűzhelyen is lehet tésztát és rizst melegíteni.
2013. júl. 2. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

A mikrosütő nem atomreaktor.

Megrázza a vízmolekulákat az ételben, és ennyi.

Nem kell tőle félni.

2013. júl. 2. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Mindenre rásütik ,hogy káros meg rákkeltő aztán az ellenkezőjét is..Nettó marhaság ez a molekulaszerkezeti változás ,de ha nagyon félsz akkor gázon kevergetve vagy kis időre sütőbe rakva. Régen nem volt mikró és mégis sikerült a melegítés. Sok mikró "kombi" szóval van hagyományos fűtőszála is ,azzal is lehet próbálkozni.

De ez alapján az áram nem káros és természetellenes ? Mindent tűzön kell melegíteni a barlangban?

2013. júl. 2. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok a mikró működési elvével, ugyanakkor nem az interneten keringő "fészbukos legendák" alapján tájékozódtam, hanem valós tanulmányokból. A lényeg hogy egyes fehérjemolekulák valóban átalakulnak egyrészt a többedszeri melegítés/sütés, másrészt a mikrohullámú sugárzás miatt. Nem rettegek tőle, csak elgondolkodtatott és ha módomban áll, miért ne próbáljam ki?

Köszönöm a válaszokat! Már csak azért is hasznos tudni, mert mondjuk áramszünet esetén vagy ha tönkremegy a mikró, akkor is kell enni :)

2013. júl. 2. 20:26
 8/9 anonim ***** válasza:
Rizst szoktam lefedett serpenyőben a gáz sütő részében is melegíteni, de Tefal edényekben is lehet, tésztát is Tefalban szoktam melegíteni, ebben nem tapad le.
2013. júl. 3. 06:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
tedd ki a napra ;) :P
2013. júl. 19. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!