Paleolit étrendben milyen felvágott fogyasztható?
"Gesztenyeliszt, mandulaliszt, lenmagliszt, kókuszliszt, ilyesmik. Ezeknek nem a sima őrleménye, hanem az olaj kipréselése után kapott anyag őrleménye."
Hat akkor a megszokottrol valo lemondas kutyafüle ahhoz kepest, hogy ezt fizetni is kell!!! Marha draga etrend... :(
Ha megnönek a gyerekeim, akkor tervezek atallni a paleora, remelem, akkor megfizethetö lesz!
Én paleo fasírtot sütök egyben és nekem az a "felvágott" (írd be keresőbe és válaszd a neked tetsző receptet :P)
vagy sült húst, szalonnát, tepertőt, süt májat eszem. Szüleim néha küldenek házi sonkát, kolbászt (tanyasiak), azt is szeretem. Szoktam májból+zsírból fűszerekkel májkrémet készíteni.
Én elég zsírosan étkezem, de nem látszik meg rajtam mióta ezt az étrendet követem. :)
Igazad van, kedves 14., HA az egesz csalad atall! Ugyanezt vettem eszre, amikor kiprobaltam pl csak biot vagy csak makro...stb, ezekre is ezt mondjak, de egy szemelynel mas sztem. A ferjem nem nagyon vevö az ujitasokra, pizzat es hasabburgonyat, hamburgert, chipset...stb pl imadja, es eddig esze agaban sem volt lemondani ilyesmikröl csak mert eppen en mashogy csinalom, igy viszont csak a dragabb liszt arat latja majd. Gyermekünk pedig (sajnos) eddig legtöbbször: amit apa eszik. Most is van különbseg az etkezesünk között, ez alapjan nem kettebonthato a ket koszt. Kevesebb dolgot kell megvenni, de egy szemelyre gyakran elöbb lejar a szavarossaga, emiatt dragabb.
Kedves kerdezö, regebben olvastam (talan a Harmoneten?) egy cikket, amiben sok-sok ötlet volt hazi keszitesü felvagottakra. Nem tudom, mennyire fer bele a paleolitba, de sztem eleg termeszetes dolgok voltak. Pl. barmilyen fött/parolt zöldsegmaradek (sargarepa, borso, kukorica...stb) összekeverve a megmaradt ledaralt hussal, izles szerint füszerezve, es ugy emlekszem, zselatinnal aszpikot csinaltak, folpack-ban henger alakura becsomagolva az egesz, hütöszekrenyben megdermed es utana vekonyan szeletelhetö.
11.
A hetköznapok meg csak hagyjan, sztem igazan az ünnepeknel van arbeli különbseg. Mert akkor a paleo mellett sütni kell a megszokott sütemenyeket is - anyagköltseg es duplan gyüjtod be a sütöt. (Dupla idöröl mar ne is beszeljünk.) Es mivel, szeretned megszerettetni legalabb a kisgyerekeddel, neki is csinalsz: ha nem eszi meg, vagy ketszer annyit eszel (tehat emiatt nem ugyanannyi az ara!!), vagy masnap, harmadnap...stb eldobod.
Most nem a paleorol beszelek, mert ezt meg nem probaltam, hanem az összes, megszokottol elterö, valamennyire egeszsegesebb dieta vagy eletforma, amiröl mind-mind azt irjak: a minöseget cserelted a mennyisegre, kevesebbet de minösegit veszel...stb, ezert ugyanannyiva kerül. (Pl teljes kiörlesü a normal helyett...stb.) En a leirtak miatt nem ezt tapasztaltam.
11.
Attól, hogy gluténmentes, még nem lesz paleolit, mert szemét ugyanúgy van benne, nemdebár?
Én nem vagyok paleolitos, de felvágottat nem eszem, pont a szeméttartalma miatt.
A 99% húsból készült sonka valóban jó, de 7000 Ft a kilóára, és ez a legolcsóbb, határ a csillagos ég. Nekem ne mondja senki, hogy lehet spórolni, én paleoliton kívül sem költök szemétre.
Kerdezö, sztem semmilyet!
Ezen az oldalon (nemetül) a paleo 7 alapelve szerint:
Glutamat es egyeb izfokozo anyagok mellözese (többek között).
Tudomasom szerint minden felvagott tartalmaz ilyeneket. (?)
("Ohne Glutamat oder sonstige Geschmacksverstärker. Ohne Getreide. Ohne Gluten. Ohne Zucker. Mit wenig Kohlenhydraten"
Amugy aki nem ismeri, alul a kerdesekböl is eleg jol összeall, mi a paleolit.)
11.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!