Paleolit étrendben milyen felvágott fogyasztható?
Felvágottat nem igazán, mert a legtöbb tartalmaz szóját, cukrot/glükózt, tejtermékeket, keményítőt. Egyél sonkát amiben ezek nincsenek, sima húst, tojást. Ami még jó az a Pastrama [link] sajnos magyarul nem tudom mi a neve, itt Romániában lehet kapni mindenhol, de úgy emlékszem Mo.-on is láttam, csak nem emlékszem hogy hívják.
Húsból kb így lehet jó felvágott szerű dolgot csinálni: [link]
Paelo kenyér? Úgy hallottam, hogy a paleo étrend űz mindenféle gabonafélét az étrendből. Mégis miből készül az?
Egyébként ősemberek tényleg nem ettek felvágottat, szóval így semmilyen.
5-re
Gesztenyeliszt, mandulaliszt, lenmagliszt, kókuszliszt, ilyesmik. Ezeknek nem a sima őrleménye, hanem az olaj kipréselése után kapott anyag őrleménye.
A legjobb, ha nem eszel felvágottat. Ha mégis ilyesmit szeretnél, akkor süss le egészben, vagy darálva-ízesítve formában húst, és hidegen szeleteld.
Egyébként a sajt sem kifejezetten paleo kaja, esetleg a kemény sajtok, amelyekben a tejfehérje már sokat változott az érlelés során.
A lényeg pedig a sok-sok zöldség, lehetőleg nyersen, de más formákban is jó.
Úgy tűnhet, hogy húsból sokat javasol a paleo, de ha meggondolod, hogy 10 dkg hús kalóriatartalma nagy általánosságban úgy 150-200 kcal, míg 10 dkg uborkáé 11 kcal, ahhoz, hogy bevitt energia szempontjából egyenlő arányban egyed ezeket, a 10 dkg hús mellé 1,5 kg ubit kellene megegyél. Sárgarépából 50 dkg-ot.
A lényeg a sok-sok zöldség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!