Ugye az igaz, ha valaki nem iszik tejet, attól még semmi baja nem lesz?
nem szeretnék szócsővé válni, itt van egy leírás, érdemes elolvasni. [link]
azonban annyit kiemelek, hogy attól hogy lebontásra képesek néhányan, azért még nem jelent anyagcsereszintü alkalmazkodást a tejhez!
A mindig is az nem igaz, de a történelem kezdetekor szoktak rá.
Ha a tejfogyasztás egészségtelen lenne, akkor a tejcukor lebontására képesítő mutáció hátrányos lenne, és nem terjedt volna el.
Ettől függetlenül sokan nem isznak tejet, és nem esznek tejterméket, mégis egészségesek, az ősemberek még nem ittak tejet. Mindent lehet pótolni, ami a tejben van.
Az anyatejben is van tejcukor, úgyhogy azzal nem lennének kisegítve a vad típusú génváltozatot hordozók.
Deerre már én is gondoltam, hogy én leszek a fejőstehén.
Nem hinném, hogy szüksége van rá a szervezetnek, de tuti nem is árt.
Nem értek egyet azokkal az irányzatokkal, melyek azt mondják, hagyjunk ki ezt-azt az étrendből.
Azokkal se, melyek a száz-ezer-esetleg tízezer éve rendszeresen fogyasztott élelmiszereket kiáltják ki bűnösnek, ráadásul esetleg olyan mértékben, hogy majd' minden betegséget azoknak tulajdonítanak.
A bajokért a sok műanyag adalék, levegőszennyezés, mozgáshiányos életmód, eddig szokatlan, ismeretlen stresszforrások stb. okolhatók sokkal inkább, mint a tej, vagy a fehér kenyér.
A fehér kenyérrel is annyi a baj, hogy a szénhidrát glükózzá bomlik, amiből így is túl sokat viszünk be. A másik, hogy állítólag sok rost és hasznos anyag hiányzik a finomlisztből, ami a teljes kiőrlésűben benne van.
Szóval, szerintem nem baj, ha valaki nem issza; jobb, ha issza, de akkor lehetőleg a rendeset, ne a bolti utánzatot.
Amúgy én is kicsit érzékeny lehetek, mert a rendes tejtől hasmenésem lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!