Mire jó a kumisz?
Figyelt kérdés
2012. márc. 25. 18:11
1/6 anonim válasza:
Kancatejből erjedéssel készített, szénsavban gazdag alkoholos ital. Dél Oroszországban, és Közép Ázsia nomád népeinél ma is megszokott élvezeti cikk. Tejfehér, kellemes savanykás, édeskés kissé csípős, mivel folyamatosan erjedésben van, és szénsav fejlődik benne. A honfoglalás előtti magyarság legjellegzetesebb itala volt.
2/6 anonim válasza:
Meg lehet inni. Ha elég sokat iszol, akkor "jól érzed magad" tőle.
3/6 A kérdező kommentje:
Egészségre van valami jó hatása?
2012. márc. 25. 20:23
4/6 anonim válasza:
Ha csak az nem, hogy be lehet tőle rúgni?
5/6 anonim válasza:
Mint tejtermék kalciumban gazdag, és vitaminokat is tartalmaz. Az erjedésért tejsavbaktériumok felelősek, amik jótékony hatással lehetnek a bélflórára.
Megjegyzésként hozzá tenném, hogy az erjedés alatt a tejfehérjék lebomlanak, ezért tejérzékenyek is fogyaszthatják.
6/6 potyike válasza:
a mi ízlésünknek már nem felel meg itt Európában.A kereskedelemben nem is lehet kapni.Egyébként nagyon jó fosató.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!