Ha kevés lehetősgetek van arra, hogy házi zöldség, gyümölcs és húsfélét egyetek, hogy oldjátok meg az aránylag bio étkezést? Milyen húsokat, zöldség és gyümölcsféléket lehet megenni? Miből lehet ráismerni ha valami nem "tiszta"?
Semmiből. Amit biónak hiszel,azok között is csak mutatóban van valóban bió! A föld is szennyezett,amiben terem, a víz is amivel öntöznek,de akár permetezhették is a zöldségeket.
Semmi bajod nem lesz,ha nem biót veszel.
A házi meg főleg nem bió,csak nem üvegházi.és frissebb,mint a boltokban kapható.
En igyekszem a frisset, de ha az nincs, akkor a fagyasztott, vagy szaritottat veszem meg. A beffotoket, konzerveket soha, mivel iztelen, ertektelennek tartom. A husokat, zoldsegeket igyekszem kistertol beszerezni, mivel azok nem tapszeresek, igy nekem torzs helyeim vannak. A zoldsegeknel, gyumolcsoknel a mereterol lehet felismerni, es pl. arrol, hogy nincs az eredeti illata, hiszen minden zoldsegnek, gyumolcsnek van egy sajatos illata, de mostansag mar ez eltunt, tehat nezd meg, a paradicsom gyonyoru piros, nagy es csillog is, de mar nincs illata! A husoknal a marhat, birkat, es halat, ezeket frissen, es ontermeloktol, hiszen nagyon sokan tenyesztenek egeszseges korulmenyek kozott, es a hagyomanyos modszerrel allatot, s ezek mar nem tapozottak, nem stresszes allatok, hiszen a termeszetes korulmenyek kozott nevelik azokat, mivel ez nagyon fontos. Mostansag a hus azert artalmasabb, mint regen, mivel korlatozva vannak, nem a termeszetes korulmenyek kozott, igy mar a husa beteg lesz, stresszes, ideges allatnak esszuk a husat, aki raadasul tapszeren nott fel, tehat ezeket kell kerulni!
Videken, piacon, de meglehet talalni azokat, akik "feketen" fogjak eladni, de termelnek egeszseges allatot, ott leeht megrendelni, uzletet kotni ezekkel, hiszen folyamatosan szallitani is fogjak azt. Tobbet lehet vasarolni, amit fagyasztani kell pl. Hasonloan lehet a szezon zoldsgekkel, gyumolcsokkel.
Nagyon szépen köszönöm tartalmas válaszod, azért bizonytalanodtam el kicsit, mert legutóbb a krumplit egy kistermelőtől szereztük be, megbízhatónak ismertük (ismerősünk), végül kiderült, hogy agyonvegyszerezett, mert minden főzés, sütés után csúnyán megzöldül, és most tudtam meg, hogy volt aki megvizsgáltatták ezért. Kiderült ez sem az igazi. Ezért elbizonytalanodtam már a kistermelőkkel kapcsolatosan is. No, de nem adom fel, nekiállok keresgélni másokat.
Köszi az eddigi válaszokat.
A természet egészséges egyensúlyában mindenféle állatnak és növénynek jut tápanyag, és mindenből megmarad egy kevés, amit az ember összegyűjt. Ha az ember húsz hektáron krumplit ültet, máris terített egy asztalt a kártevőinek, a természetes ellenségek nem képesek féken tartani. Ez vegyszer nélkül nem megy, mert negyede lenne a termés. Ezért kéne négyszerannyit fizetni a valódi bioért, ami még férges-foltos is lenne. Ne ringasd magad álmokba, vagy te megtermeled magadnak saját hektárokon az élelmed, vagy lejársz kis falvakba vásárolni. Szerintem ami egészséges és rendesen ehető, az már tiltott.
Mi kerüljük a külföldi és utóérlelt, íztelen-szagtalan termékeket. Befőzünk, amikor a legolcsóbb, a legérettebb és legplöttyedtebb a legfinomabb:)
www.termelotol.hu
www.gazdapiac.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!