Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Nem nagyon szeretem a sárgarép...

Nem nagyon szeretem a sárgarépát, de szükségem lenne rá az A-vitamin pótláshoz. Mivel dobjam fel, milyen formában fogyasszam, hogy finomabb legyen?

Figyelt kérdés

2012. márc. 6. 17:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Reszeld le, csurgass rá mézet, fél citrom levét, adjál hozzá diót, esetleg mandarint, almát, vagy készíts belőle fehér káposztával majonézes salátát.
2012. márc. 6. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Csinálj hozzá mártogatós szószt. Tejföl+só+bors+fokhagyma pl. (nézz recepteket a neten)


Zellerszár+répa+retek+uborka és ez a szósz.Kiváló vacsora.

2012. márc. 6. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Szedd tablettában.
2012. márc. 6. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet feldobni szerintem. A szar is csak szar marad, még ha tejszínhabot nyomsz is rá.
2012. márc. 6. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Reszeld le, reszelj mellé azonos mennyiségű sajtot, hozzá 1 gerezd fokhagymát, rá 1 evőkanál majonéz és 1-2 evőkanál tejföl, hogy kenhető legyen. Só, bors esetleg mehet bele, isteni szendvicskrém, mondjuk pirítóssal. A gyerekeim csak így eszik meg a sárgarépát.
2012. márc. 9. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Nos, én legutóbb brokkolikrémet és lencsekrémet csináltam, amiknek az elég nagy százalékát a répa alkotja, szóval lehet mindenféle zöldségkrémet csinálni belőle. Meg kell főzni, aztán összeturmixolni különböző fűszerekkel. A nosalty.hu-n van egy csomó recept.
2012. márc. 14. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:

Ha a sárgarépát nem szereted, keress más ételt amiben sok A-vitamin van, vagy add hozzá más ételekhez minimális mennyiségben.

A-vitamint a máj, vese, szív, tojássárgája, tengeri halak, narancsfélék, sötétzöld leveles zöldségek, paradicsom tartalmaznak, A-provitaminokat: a répában, parajban, kajszibarackban, kelkáposztában, sárgadinnyében, sütőtökben, paradicsomban, pirospaprikában találunk. :)

2012. márc. 29. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 TomMunk ***** válasza:

HA nem szereted a répet, akkor itt van egy kis táblázat, amivel összehasonlíthatod más ételekkel. Pl.: az tény, hogy abban van a legtöbb, de pl halban is sok van.


Az A-vitamin (retinol formában) jellemző mennyisége 100 g élelmiszerben:

gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények: nyomokban [forrás?]

száraztészták: 0-0,04 μg

sajtos, túrós sütemények: 5-50 μg

zöldség, gyümölcs: 0-0,01 μg

vaj, margarinféleségek: 250-650 μg

húsok, húsipari termékek: 0,3-70 μg

májak, májkészítmények: 1500-1600 μg

szív, vese és készítmények: 5-500 μg

halak: 10-60 μg

tej: 30-100 μg

tojás: 350-600 μg

Az A-provitamin (karotin formában) jellemző mennyisége 100g élelmiszerben:

gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények: 0-1,5 mg

száraztésztákban: 0-0,04 mg

sajtos, túrós sütemények: 0 mg

zöldség, gyümölcs: 0,1–12 mg (felső érték a sárgarépa)

vaj, margarinféleségek: 0,2-0,5 mg

húsok, húsipari termékek: nem jellemző

halak: 0,5–2 mg

tej: 0,005-0,1 mg

tojás: 0,5-1,2 mg

2012. márc. 29. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!