A legjobb lúgosító?
Étel?
Szerek(kapszula, por, stb...)?
A legjobb és legfinomabb a banán.
elérhetö és bármikor bármivel eheted.
A test ph-ja egy nagyon erzekeny es fontos egyensuly. Nem lehetsz 100%osan savas, ugyanis akkor meghalnal. A tulzott lugositast is kerulni kell, mert szinten dramai vege lehet.
A szodabikarbona tenyleg jo, mert egyszeru, olcso es semmi szinezek/tartosito/stb adalek nincs benne. Hanyas utan a legjobb azt inni, illetve a szajat oblogetni vele. Pont ezert, mivel a gyomorsavat semlegesiti, ne idd eves utan, hisz a kaja a gyomorsavtol bomlik le es ha bikarbonat iszol, az olyan mintha vizet ontenel a tuzre ami mellett melegedni akarsz.
Nezz utana a bizonyos etelek ph ertekenek. A citrom peldaul, annak ellenere hogy veszett savas mikor megnyalod, a testben mar lugos hatast fog kelteni. A szenhidratok savasak, a zoldsegek, foleg a zold szinu zoldsegek pedig lugosak.
Ha valaki tul sok cukrot fogyaszt (cukros eteleket) az savassagot idez elo. A test a savassag ellen asvanyokkal, foleg calciummal vedekezik, amit jobb hijan a fogakbol, csontokbol von ki.
Mielott kiprobalnal barmit, amit mi itt irkalunk, mindenkepp olvass el annyi adatot a temaban amennyit csak tudsz, hiszen az informacio hatalom es ezzel felvertezve magad mar tudsz megfontolt, okos donteseket hozni. Ha azt irjuk igyal szodabikarbonat ne rohanj a konyhaba kutyulni, hanem nezz utana, tanulmanyozd, hogy mi is az a savassag, lugossag, ph, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!