Fokhagyma és méz keveréke a legjobb antibiotikum! Kiprobàltam, sajnos abba kellett hagynom, rögtön ràm jött a hànyinger. Màs is probàlta màr? Mitöl a hànyinger?
Igy csinàltam, az interneten talàltam: "Két gerezd fokhagymát nyomjunk át fokhagymanyomón, majd keverjük el 1 teáskanál mézzel. Naponta 4-5-ször ismételjük, hiszen ez a legjobb természetes antibiotikum, 2-3 nap alatt kitakaríthatja a kórokozókat a
szervezetből". Kisebb adagban is felfordult töle a gyomrom...
Az olívaolaj használatánál eleinte én is ezt éreztem. Majd megszoktam és megszűnt a hányinger. A fokhagymával kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy tényleg nagyon jó. Korábban begyulladt az ínyem, mert lyukas volt a fogam. Elmentem orvoshoz és felírt antibiotikumot. Nem váltottam ki, mert nem fogyasztok gyógyszereket. Fokhagymát összetörtem és az ínyemre helyeztem, mindennap. Megszűnt a gyulladás és a fájdalom is. Nem siettem vissza az orvoshoz. Majd amikor mégis meglátogattam, akkor közölte, hogy nincs semmi baj a fogammal, de ha megint gond lesz menjek vissza. Azóta már eltelt jó pár hét és szerencsére semmi gond. :-)
"Hogyan használhatsz friss fokhagymát?
Az ideális napi fokhagymamennyiség egy gerezd. David Winston és Merrily A. Kuhn, a Gyógynövényes terápia és kiegészítő kezelések kézikönyv szerzői szerint a legjobb elkészítési mód az, ha összetörsz egy gerezd fokhagymát, majd 10-15 percig állni hagyod. Ezután keverd össze joghurttal, almapürével, mézzel, hogy könnyebben tudd elfogyasztani. Ha eszel utána egy kis petrezselymet is, a kellemetlen lehelet miatt sem kerülsz kínos helyzetbe."
"Vizsgálataik során Dr. Pratt és kollegái rájöttek, hogy az allicin lebomlásakor keletkező szulfonsav lép reakcióba a káros szabadgyökökkel, és ez a felelős a fokhagyma erős antioxidáns jellegéért. - Az allicinnek tehát le kell bomlania, hogy potens antioxidáns váljon belőle. A szulfonsav az egyik legerősebb antioxidáns, ami szinte azonnal leköti a szabadgyököket - nyilatkozta Dr. Pratt." [link]
Én úgy csináltam, hogy még ízre is jó legyen, hogy először ettem pirítós kenyeret fokhagymával, be is dörzsöltem vele, meg külön is ettem hozzá, utána meg mézes csipkebogyóteát ittam, mert én se tudnám a kettőt egyszerre megenni, mármint a mézet meg a fokhagymát, de így külön-külön is jó volt és hatott!
24/N
A mézes gyömbért én is fogyasztottam, tényleg nagyon jó.
A felforrósított vízbe reszeltem bele a gyömbért, majd mézet és citromot kevertem hozzá. Napi egy liter elfogyasztása, jól kitisztítja a légutakat és a tüdőt is. Az íze is kellemes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!