Van különbség a neten rendelhető kókuszolajok között? (VCO, KTC, Royal Green, stb. )
Én a hajamra:) hihetetlen puha lett tőle. Úgy csinálom, hogy bekenem vele a hajam hajmosás előtt 20-30percel és utána lemosom. Majd amikor már félszáraz a hajam akkor a hajvégekre is teszek egy icipicit. Annyi, hogy nincs kókusz illata, szóval tök semleges. Ha minden igaz, akkor csak a szűz kókusz olajnak van kókusz illata, de szerintem ez mellékes.:)
Főzéshez is kipróbáltam:) Jó volt mivel tudom,hogy ez egészséges, ezért nem undorral ettem meg:D Nincs különösebb íze, de nekem olajként drága, hajápolásra viszont nagyon megéri:).
Szinte teljesen mindegy, hogy milyen samponnal mosom meg, hiszen könnyen kijön a hajból:) Eddig Glisskurt használtam, most Balea kókuszos sampont, de eddig nem volt problémám a kimosással. Én hajmosás után még a Serical al latte hajpakolást használom, lehet balzsamként is használni:), de nem feltétlenül kell utána balzsamozni, nálam ez csak egy szokás:)
Amúgy igen, nagyon sokáig elég:)
Szia!
Én is kipróbáltam a kókuszzsírt. Most ,hogy kezd elterjedni az egészségtudatosság, sokan az egészséges életmódra vágyó emberek átveréséből húznak hasznot. (Pl. a spa méregtelenítő gépek nagy része nem méregtelenít, hanem az elektródába színezi be a vizet. Vagy a méregtelenítő tapaszok egy része a nedvesség hatására színeződik el. ) Tudom ,hogy azt írják a neten, hogy nem számít ,hogy 95% -ban telített zsírsavakat tartalmaz, mert a benne lévő szénláncok rövidebbek mint a többi olaj esetében, de ez nem számít. Mivel gyenge a szívem, egyből megérzem, ha felmegy a koleszterinszintem. Megettem 4 db kókuszzsírral készült bundás kenyeret, és nagyon felvitte. Majdnem rosszul lettem. Sokan nem érzik meg, mert nem mindenki ilyen érzékeny a koleszterinre. Konkrétan ez a legegészségtelenebb módja a sütésnek. A legegészségesebb olaj az extraszűz olívaolaj, viszont az sütésre nem alkalmas , mert hamar elfárad, és rákkeltő anyagokat bocsáthat ki. A legjobb ha lenolajat vagy napraforgómag olajat használsz. A lényeg ,hogy az olaj hőmérséklete ne haladja meg a 180 fokot, és soha ne használd több alkalommal az olajat. Én egyébként inkább főzök , vagy nyersen eszek mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!