Melyik vallás az, amelyik elutasít minden műtéti
beavatkozást, és minden nemű gyógyszeres kezelést?
11/27 A kérdező kommentje:
Nem a jehovákra gondoltam. TV-ben láttam, hogy van olyan vallás, akik tényleg nem engednek semmilyen beavatkozást. Pl kígyómarásnál ellenmérget sem engednek beadni, pedig az csak egy szuri.
Inkább hagyják, hogy a természet megoldja. A legtöbben simán belehalnak.
Lehet hogy a Christian Science az. A kommentelőnek köszönet az infóért.
2011. jún. 5. 03:38
ha Isten tiltja a vérátömlesztést, akkor miért engedte, hogy az emberek szert tegyenek a tudásra?
2011. jún. 5. 11:48
A szcientológia hívői (én szcientistáknak hívom őket, de nem ez a helyes kifejezés). Ők kitagadnak mindenkit, aki csak doktort mer hívni. Nagyon sok cikket találsz erről a neten. Sok kitagadott embert az öngyilkosságba taszítanak, tudtommal sok országban nem is megengedett vallás. A világban rengeteg tüntetés van ellenük. Ennek ellenére sok ilyen agymosott szaladgál (nekem több kollégám is az volt). Rengeteg pénzt kerestek, de nagyon szegényes körülmények között éltek, mert minden pénzt elvesznek tőlük. Ráadásul a fogamzásgátlás sem megengedett. 36 évesen már nagymama volt, és vagy 4 unokája volt! Ők gyűlölik az orvosokat...
2011. jún. 6. 11:00
Én is a szcientológusokról hallottam ezt.
2011. jún. 6. 11:58
A Jehova-tanúit is meg lehet műteni mert vannak a vérnek olyan alkotóelemei(vérplazma stb.) amit gond nélkül elfogadnak csak úgy macerásabb.
2011. jún. 6. 14:12
A jehova tanúi a műtétekbe beleegyeznek, és van egy gépük, melynek használatakor az idegen vér adása nem szükséges.
2011. jún. 6. 19:17
A válasz megírásának időpontja: 11:48
Vidiripi
Hogy miért is engedi meg hogy az embere ilyen tudásra is szert tegyenek. Ennek több oka is van.
Az egyik a szabad akarat. A másik a pontos ismeret hiánya.
Mert akik először kezdtek foglalkozni a vérátömlesztéssel azok valószínűleg nem ismerték a Teremtő álláspontját a vérrel kapcsolatban vagy nem foglalkoztak vele. Pl. az ókori keresztények tartózkodtak a vértől. De az a tudás is megvan ami ahhoz kell hogy vér nélkül végezzenek komoly műtéteket. (agy,szív,stb) Jehova tanúin kívül vannak mások is akik elutasítják a vérátömlesztést.
Az Amishók.Sőt olyanok is akik nem vallási okból teszik pl orvosok. Ha vannak még ehhez hasonló kérdéseid tedd fel. Vagy nyithatunk egy új vitakérdést csak jelezd hogy mi az.
2011. jún. 7. 08:43
Isten tiltja a vérátömlesztést? LOL. Már megint egy baromság, aminek semmi alapja nincsen...
2011. jún. 8. 03:35
20/27 anonim válasza:
Aki az Apcsel.15:29- re hivatkozván mondja hogy az Úrnak nem tetszik az ha véredet másnak adod, ezzel megmentve az életét, vagy stabilizálva az állapotát, az komolyan beteg. Természetes hogy az ókori Izraelben körbevéve pogány népekkel és szokásokkal, nem iszunk vért, nem fürdünk benne, és nem áruljuk a piacon, ELSŐSORBAN HIGÉNIAI OKOK MIATT. DE Most(2011-ben) amikor a legnagyobb biztonsággal tudunk vért adni/kapni gyógyászati céllal, ezzel segítve másokat teljesítve Urunk legfőbb parancsait. Szerintem a véradás, és az élet védelme sokkal sokkal előrébb való mint egy ókori rituális-tisztasági előírás. (Amit nem is az Evangéliumok valamelyikében olvasunk.....)
2011. jún. 8. 08:10
Kapcsolódó kérdések: